Medya
  • 13.9.2013 22:55

Ünlü gazeteci gözaltında

Hakkında tutuklama kararı bulunduğu belirtilen Yanardağ, ilçe emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Ergenekon Davası nedeniyle hakkında tutuklama kararı olduğu öğrenilen Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, saat 20.00 sıralarında, Bodrum'da polis tarafından gözaltına alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü belirtilen Yanardağ'ın Avukatı Muğla Baro Başkanı Mustafa İlker Gürkan yaptığı açıklamada, "Evet bende biraz önce Yurt Gazetesi'nden durumu öğrendim. Yanardağ hakkında tutuklama kararı olduğunu öğrendim. Ancak olayın detaylarını bilmiyorum. Şu anda İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek kendisi ile görüşeceğim" dedi.

Avukatı, Merdan Yanardağ'ın durumunun iyi olduğunu, tutuklama işlemi için İstanbul'a ne zaman götürüleceğinin belli olmadığını söyledi. Yanardağ'ın İstanbul'dan gelen polis ekiplerine teslim edildikten sonra uçakla götürüleceği öğrenildi. Ergenekon Davası'nda yargılanan Merdan Yanardağ, 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmış ve hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

TANJU SİRMEN İLE BİRLİKTE EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, TEM ekipleri tarafından gözaltına alınarak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın, ilçeye bağlı Yalıkavak Beldesi'nde kiraladığı evde gözaltına alındığı ve yanında '28 Şubat' soruşturması kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılan emekli Yüzbaşı Tanju Sirmen'in bulunduğu belirtildi.

TOPLUMSAL MUHALEFETİ SUSTURMAK İSTİYORLAR

Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ile birlikte İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen emekli yüzbaşı Tanju Sirmen, 3 saat sonra serbest bırakıldı. Avukat Mustafa İlker Gürkan ile birlikte İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden ayrılan Sirmen, sağ elini yumruk yaparak, "Merdan beyin iletmek istediği mesajı onun adına iletiyorum. Bu karar ahlaken siyaseten ve hukuken meşru bir karar değildir. Bu toplumsal muhalefeti susturmak için verilmiş karardır. Zaten savunmada söylenmesi gereken her şey söylenmiştir. Bu noktada yaşanması gerekenler yaşanıyor. Bundan sonraki süreçtede yine yaşanması gerekenler yaşanacak. Elbette varacağı yer bizim kafamızda nettir. Açıktır. Kendisi geçici olarak kiraladığı bir yerde dinleniyordu. Bizde kendisini tesadüfen ziyaret etmiştik. Gelen polisler kendisini emniyete davet edince geldik" dedi.

BODRUM'DA ADLİYEYE SEVK EDİLECEK

Yaptığı açıklamanın ardından Tanju Sirmen, emniyet müdürlüğünden ayrıldı. Merdan Yanardağ'ın ifadesinin ardından yarın (cumartesi) sabah Bodrum'da adliyeye çıkarılacağı açıklandı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:04

İLGİLİ HABERLER