Dünya
  • 24.1.2022 13:18

Ünlü maceraperestten acı haber! ölü bulundu

Ünlü Fransız maceraperest Jean-Jacques Savin, Atlantik Okyanusu'nu geçmek için çıktığı yolculukta kanosunun içinde ölü bulundu. Savin'in 1 Ocak'ta başlayan yolcuğunu yarım kaldı. Acı haber sevenlerini yasa boğdu.1 Ocak'ta Atlantik Okyanusu'nu özel yapım kanosuyla kürek çekerek geçmeye çalışan 75 yaşındaki Fransız macerapereset Jean-Jacques Savin'in cansız bedeni, kanonun içinde bulundu. Üzücü haberi, Savin'in ekibi verdi.Savin'in Portekiz sahil güvenliği tarafından ters dönmüş bir kanonun içinde bulunduğu öğrenildi. Savin bulunduğunda Kuzey Atlantik Okyanusu'nda bulunan Azores Takımadaları yakınlarındaydı.

Jean-Jacques Savin est mort dans son bateau, en voulant traverser  l'Atlantique à la rame

Savin, 1 Ocak günü okyanustaki hava şartlarından korunmak için özel olarak yapılmış kanosuyla Portekiz'den yola çıkmıştı. 75. yaş gününü kanoda kutlayan maceracı için ekibi açıklamada bulunarak "Dostumuz Savin'in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendik. Jean-Jacques'in cansız vücudu kanonun kabinininde bulundu" ifadelerine yer verdi.Ayrıca Savin'in perşembeyi cumaya bağlayan gece 2 tane tehlike sinayeli gönderdiği belirtildi. Açıklamanın devamında "Ne yazık ki okyanus bu sefer denizi ve denizde yolculuk yapmayı seven dostumuzdan çok daha güçlüydü" sözlerine yer verildi.

75 yaşındaki maceracıdan en son 19 Ocak Çarşamba günü haber alındığı öğrendildi. Savin'in mesajında hayatının tehlike altında olmadığını ve şiddetli bir rüzgar altında ilerlediğini söylediği ifade edildi.Savin, 90 gün planladığı yolculuğunun ardından Karayipler'e ulaşmayı bekliyordu.

Güncellenme Tarihi : 24.1.2022 13:21

İLGİLİ HABERLER