Asayiş
  • 4.9.2013 01:18

Ünlü mankene hırsız şoku!..

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan eski mankenlerden Bilun Dohmen’in evini soyan hırsız 20 yıllık komşusu çıktı.
Dohmen, evindeki oturma gurubuna varana kadar çalan hırsızın yardım eli uzattığı ve yıllardır aynı mahallede oturan komşusu 48 yaşındaki Yaşar A.’nın olduğunu öğrenince şok oldu. Jandarmaya giden Dohmen komşusu ile yüzleşti. Komşusu Yaşar A. Dohmen’e evindeki eşyaları kendisinin çaldığını itiraf etti. 1 ayda 3 kez evi soyulan ve evinde bulunan eşyaların nerdeyse tamamını çalan komşu jandarmanın titiz araştırmaları sonucu kıs kıvrak yakalandı. Hırsız komşu Dohmen’in evinden; koltuk takımı, müzik seti, sinema sistemi, iki televizyon, tüp, set üstü ocak, vcd, dvd, inşaat malzemeleri, tabak, bardak, fincan takımı, altın telefon, dizüstü bilgisayar, yastık ve buna benzer birçok eşya çaldı. Dohmen jandarma ekiplerine verdiği ifadenin ardından ekipleri ile birlikte Yaşar A.’nın evine gitti. Komşusunun evde gördüğü manzara karşısında şaşkına dönen manken Dohmen ne yapacağını şaşırdı. Bütün eşyalarını komşusu Yaşar A.’nın evinde bulan Dohmen Yaşar A’dan şikayetçi oldu. Piknik tüpüne varana kadar bütün eşyaları kendi evine kuran Yaşar A. jandarma tarafından tutuklandı.
EVDEN BİR KAMYON ÇALINTI EŞYA ÇIKTI
Güdoğan köy içinde 1 oda 1 salon olan taş evde oturan Yaşar A.’nın evinde bir kamyon dolusu eşya çıktı. Çoğunluk ise manken Dohmen’in eşyaları olduğu öğrenilen malzemeler belediyenin gönderdiği kamyonete yüklendi. 3 işçinin kamyonete yüklediği eşyalar daha sonra Gündoğan jandarma karakoluna götürülerek tutanak ile Dohmen’e teslim edildi.
20 YILLIK KOMŞUM HIRSIZ ÇIKTI.
Ünlü manken Bilun Dohmen evini soyan hırsızın 20 yıllık komşusu olduğunu belirterek “benim evim 3 kez girildi. 1 ay içerisinde 3 kez evim soyuldu. Bana kalırsa 5 kez girmiş benim evime üçünü söylüyor ikisini inkar ediyor. Birde eşyaları ellerimle taşıdım diyor bu eşyalar elle taşınacak eşyalar değil. 500 metrekarelik evimin içindeki bütün eşyaların tamamını almış. Beni ençok üzen ise ben 20 yıldır burada oturuyorum. 20 yıldır bu insanlar bizim komşumuz”ifadelerini kullandı.
YARDIM ELİ UZATMIŞTIM
Aynı mahallede oturduklarını ve bir çok kez maddi olarak yardım ettiğini söyleyen Dohmen “kendisi zor durumda olduğu için ben bir gönüllü olarak, vicdan sahibi olarak çocuğuna okul malzemeleri alması için bir çok kez yardımda bulundum. Şu anda vicdan azabı duyuyorum. Kendisine evine ailesine her zaman erzak yardımı yapardık maddi durumu yok diye. Komşu olarak zor durumdalar diye yardım etti. Hiç bir şeylerini eksik etmedik. Beni de çok iyi tanırlardı. Ben onlara hep ablalık yaptım. Benim 20 yıllık komşumun hırsız çıkması beni çok üzdü. Bir kamyon eşya çalmış benim evimden Gündoğan belediyesi kamyonet gönderdi eşyaları aldık. Jandarma ekipleri ise konunun üstünde durarak kısa sürede hırsızı yakaladı. Her şeyi teslim alacağım birazdan teslim tutanağı tutuluyor. Gereken işlemler yapılıyor. Ama vicdanen rahatsızım bu eşyaları benden çalmayıp isteseydi. Namusum ve şerefim üzerine yemin ediyorum ki kendisine bu eşyaları verirdim. Beni en çok üzen ise evimi soyan 20 yıllık komşum olması”dedi.
Öte yanda Jandarma ekiplerinin yaptığı titiz çalışma sonucunda Y.A’nın Gündoğan mahallesinde birçok evi soyduğu da ortaya çıktı. Jandarma ekipleri tutukladığı Y.A’ya yaptıkları sorgunun ardından Bodrum Adliyesine sevk edileceği öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:18

İLGİLİ HABERLER