Yaşam
  • 16.4.2019 00:37

Ünlü oyuncu seks grubuna kadın ayarladığını kabul etti

Smallville dizisindeki rolüyle tanınan ABD'li aktris Allison Mack, "seks tarikatı" olduğu iddia edilen Nxivm'e bazı kadınların katılımını sağladığına dair suçlamayı geçen hafta kabul etmişti.

"Neksium" diye telaffuz edilen ve kişisel gelişim programı şeklinde oluşturulan grup, lideri Keith Raniere'in "köle ve efendi" sistemi kurması ile suçlanıyor.

Nxium

Savcılık, katılan üyelerin grup içinde yükselmek amacıyla kurslara binlerce dolar ödemek zorunda kaldığını iddia ediyor.

Renee Linnell

Peki insanlar neden böyle gruplara katılıyor? Gruptan ayrıldıktan sonra topluma nasıl entegre oluyorlar?Dışarıdan bakınca mükemmel bir hayatmış gibi görünüyordu. Florida'da doğdum, anne-babam ve ikiz kardeşlerimle Bahama adalarında bir teknede yaşadım. Ama içimde hep bir boşluk ve üzüntü hissi vardı. 15 yaşına gelmeden ailemin çoğunu kaybettim. Bunun üzerine "Neden yaşıyoruz? Öldükten sonra ne oluyor?" merakı başladı.

Allison Mack ile ilgili görsel sonucu

33 yaşındayken sevişme ile ilgili bir Budist meditasyona katıldım. Ak saçlı, beyaz kaftanlı bir kadın öğretmen ve dingin bir müzik beklerken, karşımda pahalı marka takım elbise ve sivri topuklu ayakkabılarıyla genç bir kadın buldum.

Ä°lgili resim

Tekno müzik açıp "Haydi meditasyon yapalım" diyerek güneş gözlüklerini taktı. Meditasyon için gözlerimi kapadığımda inanılmaz bir hisse kapıldım. Her şey bembeyaz olmuş, huzura kavuşmuştum. Ömrüm boyunca aradığım şeydi bu. "Bu kadın kim olursa olsun, ne derse desin umurumda değil, kendimi yuvamda hissediyorum" diye geçti aklımdan.

Allison Mack ile ilgili görsel sonucu

Olayların farkına varmam zaman aldı, ama şimdi anlıyorum ki diğer zararlı ilişkiler gibiydi. Biriyle ilk buluştuğunuzda size bir tokat atsa ikinci kez görüşmezsiniz. Ama önce romantik davranıp sizi baştan çıkarıyorlar.

Sonra size birçok görev veriyorlar, zamanınızın çoğu bu grup içinde geçiyor ve arkadaşlarınızdan, ailenizden uzaklaşıyorsunuz, grup kafasıyla düşünmeye başlıyorsunuz.

Allison Mack ile ilgili görsel sonucu

İki yıl sonra ise kendinizden şüphe etmenize neden olacak girişimler başlıyor. Aydınlanma aşamasında olduğunuz, eski halinizden eser kalmaması gerektiği, eski arkadaşlarınızla görüşmeme fikri empoze ediliyor.

Ne kadar çok kazanıyorsanız o kadar çok para ödemeniz gerekiyor. Bu şekilde daha fazla güç sahibi olacağınız söyleniyor.

Tüm hayatım onların elindeydi. Sonra grubun ruhani lideri olan "guru" beni sevgilisi yaptı. Sonra, yaptığım her şeyi eleştirmeye başladı.

İstismara dayalı tüm ilişkilerde olduğu gibi tarikatlarda da eleştiri ve inkar güçlü bir araçtır. Öğretmenler "Egon çok büyük, değişmek istemiyorsun" diyor, ben ise değişmek ve aydınlanmak istediğimi söylüyordum, aydınlanmanın ne olduğunu anlamasam da…

Sonunda her şey yıkılmış, dibe vurmuştum. Kayak sırasında ölümden döndüğümde bazı şeyleri daha net anlamaya başlamış, ama kabul etmek istememiştim.

Tarikata katıldıktan yedi yıl sonra gerçekleri kabul etmek başlangıçta zor oldu. New York'tan ayrılıp Colorado'ya yerleştim. Sakin bir hayatın iyi geleceğini düşünmüştüm. Ama kendimi daha da kötü hissedip evden çıkamaz olmuştum. Yemeden içmeden kesilmiş, gün boyu uyumaya başladım ve intihar düşüncesine kapılmış halde altı ay geçirdim.

Sonra yavaş yavaş toparlanmaya başladım. Ama normale dönmem beş yılımı aldı.

Güncellenme Tarihi : 16.4.2019 20:44

İLGİLİ HABERLER