Asayiş
  • 28.5.2006 12:45

ÜNLÜ POLİS MÜDÜRÜNÜN YEĞENİ ÖLDÜRÜLDÜ

ÜNLÜ eski Emniyet Müdürü Uğur Gür’ün üniversite sınavlarına hazırlanan 17 yaşındaki yeğeni Onur Topaloğlu’nun tek hayali pilot olmaktı. Liseyi geçen yıl bitiren Onur, üniversite sınavlarında Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu tutturabilmek için var gücüyle çalışıyordu. 15 Mayıs’ta, aynı semtte oturan arkadaşıyla ders çalışmak için annesi Hatice Gür’den izin alarak Avcılar, Merkez Mahallesi’ndeki evinden ayrıldı. Onur, arkadaşıyla saat 01.00’e kadar test çözdükten sonra eve gitmek için izin istedi. Arkadaşı ve ailesi kalmasını söylediyse de Onur eve dönmekte ısrar etti. Eski Londra Asfaltı’na geldiğinde arkasından yaklaşan iki kişi tarafından durduruldu. Cep telefonunu ve cüzdanını isteyen gaspçılar, direnen Onur’un kafasına kurusıkıdan bozma bilye atar tabancayla ateş etti. Onur kanlar içinde yere yığılırken, cüzdanını ve cep telefonunu gasp eden saldırganlar kaçtı.

KİMLİĞİ BELİRLENEMEDİ

Devriye gezen bir polis ekibi, Onur’u kanlar içinde buldu ve yakındaki Özel Medicana Hastanesi’ne götürdü. Kimlikleri de cüzdanıyla birlikte gasp edildiği için ismi belirlenemeyen Onur, ilk tedavisinin ardından Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Ancak hastane yetkilileri, ismi henüz bilinmeyen Onur’u durumu çok acil olmasına rağmen yer olmadığını belirterek kabul etmedi. Onur, aynı ambulansla Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.

AİLESİ BİR GÜN SONRA BULDU

Onur, hastane kayıtlarına ’ismi belirsiz’ diye geçirildikten sonra yoğun bakım ünitesine yatırıldı. Olanlardan habersiz olan anne Hatice Gür, Onur’un arkadaşı bir gün sonra evi arayınca oğlunun kaybolduğunu öğrendi. Ağabeyi emekli Emniyet Müdürü Uğur Gür’den yardım isteyen anne, hastane hastane dolaşarak oğlunun izini sürmeye başladı. Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, başından vurulmuş bir kişinin yattığını öğrenen anne soluğu hastanede aldı. Yoğun bakımdaki yaralı oğluydu.

ÖLÜME 8 GÜN DİRENEBİLDİ

Doktorların durumunun çok ağır olduğunu söylediği Onur Topaloğlu, annesinin ve arkadaşlarının dualarıyla hayata 8 gün tutunabildi. 23 Mayıs günü yaşamını yitiren Onur’un Avcılar Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazına tüm arkadaşları da katıldı. Aile, cenaze töreninde Onur’un katillerini bulmasını istedi. Olayı araştıran polis ekipleri, teknik takip de yaparak Onur’un katil zanlıları 30 yaşındaki G.P ve 27 yaşındaki T.Ç’yi gözaltına aldı. Zanlıların üzerinde Onur’un vurulduğu bilye atar tabanca ve gasp ettikleri cep telefonu da çıktı. Sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülen iki zanlının, Avcılar’da iki ayrı gasp olayına karıştıkları da belirlendi.

(hürriyet)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:09

İLGİLİ HABERLER