Yaşam
  • 26.2.2020 12:29

Ünlü şarkıcıdan şok itiraf: 'Tecavüze uğradım, rehin tutuldum'

2008 yılında ilk albümünü yayınladığında tüm dünya onu konuşuyordu. Şarkıları herkesin diline dolanan ve muhteşem sesiyle herkesi büyüleyen Duffy, efsane şarkıcı Dusty Springfield ve Amy Winehouse gibi isimlerle kıyaslanıyordu. Sonra birdenbire ortadan kaybolan ve sessizliğe gömülen şarkıcı, 10 yıllık dönemde başına gelenleri anlattı. Tecavüze uüradığını, uyuşturucu madde verildiğini ve rehin tutulduğunu anlatan Duffy, dünyayı şoka soktu.

Grammy ödülü sahibi şarkıcı Duffy, Instagram hesabından paylaştığı mesajda kendisine uyuşturucu madde verildiğini ve tecavüze uğradığını açıkladı.

35 yaşındaki Galli şarkıcı 'o dönemi atlatmasının uzun zaman aldığını' söyledi.

Duffy, 80 bini aşkın takipçisi olan Instagram hesabından ilk paylaşımını yaparak şunları yazdı:

"Bunu şimdi paylaşmanın neden doğru bir zaman olduğunu bilmiyorum ama konuşmak heyecan verici ve özgürleştirici.

"Açıklayamıyorum. Birçoğunuz bana ne olduğunu, nereye kaybolduğumu ve neden kaybolduğumu merak etti.

"Bir gazeteci benimle iletişim kurdu, bana ulaşmanın bir yolunu buldu ve ben de geçen yaz ona her şeyi anlattım. Çok kibardı ve sonunda konuşabilmiş olmak çok güzel bir histi.

"Doğrusu, ve lütfen bana inanın, şimdi iyiyim ve güvendeyim. Tecavüze uğradım, uyuşturucu madde verildi ve birkaç gün rehin tutuldum.

"Tabii kurtuldum. Atlatmak zaman aldı. Bunu söylemenin kolay yolu yok ama son on yılda, binlerce gün boyunca kalbimde yeniden güneş ışığı görmeyi istedim, şimdi ise Güneş parıldıyor."

Gerçek adı Aimee Anne Duffy olan şarkıcı Mercy adlı single parçasıyla 12 ülkede listelerin birinci sırasına çıkmıştı.

Duffy mesajına şöyle devam etti: "Neden acımı dile getirmek için sesimi kullanmamayı tercih ettiğimi merak ediyor musunuz?

"Dünyaya gözlerimin içindeki üzüntüyü göstermek istemedim. Kendime, kalbim böyle kırıkken nasıl şarkı söyleyebilirim ki diye sordum. Yavaş yavaş kalbim onarıldı. Gelecek haftalarda yaptığım bir röportajı paylaşacağım

"Eğer bir sorunuz varsa röportajda yanıt vermek isterim. Yıllar boyu bana gösterdiğiniz iyi niyetinize büyük bir aşk ve hayranlık duyuyorum. Bana arkadaş oldunuz. Size bunun için teşekkür etmek isterim."

Gerçek adı Aimee Anne Duffy olan şarkıcı, 1984 yılında Nefyn'de dünyaya geldi. Henüz 10 yaşındayken ailesi boşandı ve kardeşleriyle Pembrokeshire'a taşındı.

Burada çok zor dönemler geçiren Duffy'nin üvey babasının eski karısı, onu öldürtmek için bir kiralık katil tuttu ve Duffy 14 yaşına geldiğinde bir güvenli eve yerleştirildi.

15 yaşında geldiğinde buradan kaçarak babasının Nefyn'deki evine gitti ve onunla yaşamaya başladı.

Aynı yıl bölgedeki lokal pub'larda ve cafe'lerde sahneye çıkmaya ve küçük gruplarda solistlik yapmaya başladı.

İngiltere'nin kuzey batısındaki Chester'da üniversite eğitimi almaya başlayan Duffy, bir eğitmeni tarafından şarkıcı olması konusunda yönlendirildi.

Duffy ile ilgili görsel sonucu

2004 yılında İngiltere'nin en ünlü plak şirketlerinden biri olan Rough Trade yetkilileriyle tanışan Duffy, İngiltere'de müziğin kalbinin attığı Londra'ya taşındı ve 2007 yılında çıkışını yaptı.

Duffy ile ilgili görsel sonucu

Plak şirketi A&M Records ile anlaşma imzalayan Duffy, Rockferry adını verdiği ilk albümünü 2008 yılında yayınladı.

Duffy ile ilgili görsel sonucu

Pop, soul ve rock türlerini başarıyla harmanlayan Duffy'nin albümü Rockferry dünya çapında 9 milyondan fazla sattı ve 2008 yılını en çok satan dördüncü albümü olmayı başardı.

Duffy ile ilgili görsel sonucu

Duffy 2009'da müzik dünyasının en prestijli ödülü kabul edilen Grammy'yi kazanmayı başardı.

Duffy ile ilgili görsel sonucu

Duffy'yi dünya çapında şöhrete kavuşturan şarkı, yapımcılığını Suede grubundan Bernard Butler'ın üstlendiği Mercy olmuştu.

Duffy ile ilgili görsel sonucu

ABD'nin Ohio eyaletinde ünlü grup Coldplay'in ön grubu olarak da sahne alan Duffy, 2011'de müzik kariyerine ara vereceğini duyurmuştu.

Duffy ile ilgili görsel sonucu

Buna sebep olarak şarkıcının ikinci albümü "Endlessly"nin, ilk albümünün başarısına yetişememiş olması gösterilmişti.

Duffy ile ilgili görsel sonucu

2012 yılında konser vereceği açıklanan Duffy'nin daha sonra sahneye çıkmayacağı açıklandı ve konser iptal edilmişti.

 

Güncellenme Tarihi : 26.2.2020 11:39

İLGİLİ HABERLER