Yaşam
  • 24.9.2013 23:53

Ünlü sunucunun kapısına polis dayandı!..

Sunucu Burcu Esmersoy, İstanbul'da yapılan korsan CD operasyonu kapsamında ifade verdi.

stanbul'da, elebaşılığını Zübük lakaplı N.K.'nın yaptığı korsan CD çetesine yönelik operasyon sanat camiasına da uzandı. Çetenin sosyeteden sorumlu elemanının telefonunu dinleyen polis, düzenli olarak korsan CD alan, aralarında şarkıcıların da bulunduğu 13 ünlü ismi ifadeye çağırdı. Ünlü sunucu Burcu Esmersoy az önce ifade vermek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne geldi.
İstanbul polisinin 200 bin korsan CD ele geçirdiği, 47 kişiyi gözaltına aldığı operasyonun detayları ortaya çıkmaya başladı. Polis takibe aldığı çeteyi ilk olarak S.A.'nın yönettiğini değerlendiriyordu. S.A.'nın teknik takipteki telefonunu geçtiğimiz Ocak ayında arayan bir kişi, polis operasyonlarının hesabını soruyordu. Bu konuşmanın ardından yapılan takiple, korsan CD piyasasında 'Zübük' adıyla konuşulan ancak ismine ulaşılamayan kişinin N.K olduğu belirlendi.
ŞİFREYLE GİRİLEN İNTERNET SİTESİNDEN SİPARİŞ
Çete elebaşı N.K, korsan CD'lerini tanıttığı bir internet sitesi de kurmuştu. Şifreyle girilen internet sitesinden filmler sipariş ediliyordu. Filmler Kadıköy ve Kartal'da bulunan imalathanelerde, aynı anda 16 CD kopyalayabilen 30 kopyalama cihazında hazırlanıyordu. CD'lerin alt yazıları 5-6 dil bilen elemanlar tarafından yapılıyordu.
FİLM ŞİRKETLERİNE DE SIZMIŞLARDI
Çetenin film şirketlerine de sızdığı ortaya çıktı. Film şirketlerinde çalışan çete üyelerinin, vizyona giren filmin kopyasını hemen çeteye ulaştırıyordu. Çete bu yolla vizyona girmeyen filmleri bile piyasaya sürüyordu. Hazırlanan CD'ler çete elemanları tarafından Türkiye geneline gönderiliyordu. Sevkiyat ve satış organizasyonunu S.A yürütüyordu. S.A aldığı paraları elden N.K'ya teslim ediyordu. N.K, S.A dışında diğer çete üyeleriyle hiç temas kurmuyordu. Bu nedenle yıllardır hiç bir takibe takılmamıştı.
BURCU ESMERSOY: KORSAN CD ALMADIM
Korsan CD operasyonu ile ilgili emniyete çağırılan ünlü sunucu Burcu Esmersoy, Güvenlik Şube Müdürlüğü'nden çıktıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından dün yapılan ve 45 kişinin gözaltına alındığı 160 bin CD ele geçirilen operasyonla ilgili emniyet müdürlüğüne çağırılan ünlü sunucu Burcu Esmersoy, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Emniyete gelme nedeniyle ilgili sorulan soruya "Emniyette bir soruşturma yapılıyordu ve ben de soruşturmaya yardımcı olmam amacıyla davet edildim. Tanık sıfatıyla yani şüpheli sıfatıyla değil" diye cevap verdi.
"ŞÜPHLİLERİN BİRİNİN TELEFONUNDA KULLANMADIĞIM NUMARAM BULUNMUŞ"
Korsan CD operasyonunda isminin geçtiği iddialarının sorulması üzerine Esmersoy, "Şüphelilerden bir tanesinin telefonunda benim kullanmadığım bir telefonum var. Sanırım oradan" dedi. Esmersoy, "Siz şahsı tanıyor musunuz?" diye sorulunca da, "Tanımıyorum" yanıtını verdi.
"KORSAN CD ALMADIM"
"Korsan CD aldınız mı?" sorusuna da, "Hayır almadım" yanıtını veren Esmersoy, bir basın mensubunun "Tapelerde görüşmeler varmış" demesi üzerine ise, kullanmadığı hatta mesajlar olduğunu belirterek aracına bindi ve emniyetten ayrıldı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:44

İLGİLİ HABERLER