Yaşam
  • 14.10.2008 15:59

ÜNLÜ YILDIZ ANGELİNA JOLİE'DEN AK PARTİ'YE İLGİNÇ ŞART...

DEVLET ARIK
ANKARA - AK Parti, 27-28 Kasım'da düzenleyeceği 'İşte Kadın Kurultayı'na ünlü Hollywood yıldızı Angelina Jolie'yi davet etti. Ancak özellikle Afrika'da yürüttüğü yardım çalışmalarıyla dikkat çeken Jolie, davete icabet için ABD'deki bir yardım kuruluşuna bağış şartı koştu. AK Parti Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin, "Biz dünya markasıyız. Bağışta bulunmayız. Ancak kendisinin çalışma sistemi bu şekildeymiş" dedi.
AK Parti, 27-28 Kasım'da düzenleyeceği 'İşte Kadın Kurultayı'na dünyanın güçlü kadınlarını davet etti. MTV'den medya dünyasına, sanayi sektörüne kadar büyük şirketlerin başarılı kadın CEO'larını Türkiye'ye davet eden AK Parti, listesine ünlü Hollywood yıldızı Angelina Jolie'yi de dahil etti.
AK Parti Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin, 2 yıldır uluslararası toplantılar yaptıklarını, şimdi de iş dünyasında kadının rolünün masaya yatırılacağı bir toplantı düzenleyeceklerini bildirdi. Toplantıya işçi kadınların, işveren kadınların ve dünyada rol model olmuş güçlü kadınların davet edildiğini belirten Şahin, güçlü kadınlarla birlikte neler yapılabileceğini tartışacaklarını kaydetti. Bu çerçevede Angelina Jolie'yi de davet ettiklerini belirten Şahin, "Sanat dünyasında dünyanın kabul ettiği güçlü bir
sanatçı. Ayrıca yardımseverliğiyle de beraber bütün dünya onu tanıyor ve biliyor. Biz de o anlamda davet ettik. Davetimizle alakalı süreç bu hafta takip ediliyor" diye konuştu. Şahin, bunun dışında ABD ve Avrupa'dan Forbes'ın ilk 100'e giren güçlü kadınlarından bazılarının da daveti kabul ederek, toplantıya katılacağını söyledi.
Jolie'nin daveti henüz kabul etmediğini kaydeden Şahin, "Jolie, çalışma sistemi olarak vakıfla birlikte çalışıyorlar. Yoksul ülkelere para bağışıyla çalışma sistemi oluşturuyor. Fakat biz iktidar partisiyiz ve yaptığımız hiçbir programda davet ettiğimiz bir kişiye para vermedik. Biz bunu ilettik. Şimdi onlardan cevap bekliyoruz. Bağışta bulunmayacağız" dedi.
Şu ana kadar kimseye bağışta bulunmadıklarını ifade eden Şahin, "Çünkü biz dünyanın önemli bir ülkesiyiz ve dünya markasıyız. Bu anlamda da olumlu bir cevap vereceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:24

İLGİLİ HABERLER