Gündem
  • 31.10.2008 00:08

ÜNLÜ YÖNETMEN DEVLET DESTEĞİ İSTİYOR!..

CNNTÜRK'te yayınlanan Afiş programına konuk olan Halit Refiğ, “Gazi ve Latife- Mustafa Kemal’in Yaşamından Bir Kesit” adlı kitabının sinemaya uyarlanmasındaki sıkıntılardan bahsetti.
Refiğ, "Atatürk hakkında film çekilemez demiyorum. Zaten yapılıyor, örnekler de görülüyor. Elinizdeki bu senaryo bana göre devlet desteği olmadan çekilemez. Bu senaryonun canlandırılması, görüntü haline getirilebilmesi için mutlaka devlet desteği, devletin sahiplenmesi şart" şeklinde konuştu.
Halit Refiğ, Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusunu hatırlattı ve "Atatürk hakkında yapılacak bir film, aynı zamanda bir devlet filmi olma durumundadır. Devletin de kendi üzerine olan filmi öncelikle kendisinin yapması gerekir. Bu bir devlet konusudur. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olduğu için" dedi.
Kitaptaki senaryoyu yazarken sahici kişileri gözünün önüne getirdiğini belirten Halit Refiğ, Mustafa Kemal'i ve Latife Hanım'ı, diğer ilgili kişilerin tümünü kendi tarihi kişiliklerini düşünerek yazdığını ifade etti.
Televizyon Gazetesi / Engin Medya

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:49

İLGİLİ HABERLER