Ünlüleri geçmişindeki olumsuz haberlerini sildirme vaadiyle dolandırdılar

3 dk okuma
Ünlüleri geçmişindeki olumsuz haberlerini sildirme vaadiyle dolandırdılar

Hızlı Özet

Hakkımda defalarca Baro'ya şikâyet yapıldı. Ben de adımı kullanarak bu tarz kirli oyunlara alet eden kişi ya da kişilerden şikâyetçiyim" dedi.






Ünlüleri ve instagram fenomenlerine milyonlarca liralık 'geçmişi silme' dolandırıcılığı!



Son dakika haberler: Ünlüleri şoke eden dolandırıcılık! 'Hakkınızdaki olumsuz haberi kaldırtacağız' vaadiyle ünlülerden milyonlarca lira alıp, medya kuruluşlarına da sözde mahkemeden çıkarılmış sahte erişim engeli kararı gönderdiği ileri sürülen İlknur Ö. ile Uğur Y. tutuklandı. İşte filmleri aratmayacak dolandırıcılığın hikayesi.



 Instagram fenomeni Zeynep Özbayrak ve birçok ünlü isme dolandırıcılık şoku... Geçtiğimiz aylarda bazı yayın organlarına gönderilen maillerde, ellerinde erişim engeli olduğunu ileri süren bazı şüpheliler, bazı haberlerin kaldırılmasını talep etti. Ardından söz konusu kurumları arayan şüpheliler, ellerinde mahkeme kararı olmasına rağmen haberleri kaldırmayan kurum çalışanlarını tehdit etti.



İşte filmleri aratmayacak dolandırıcılığın çarpıcı detayları



20 ÜNLÜ İSİMLE PAZARLIĞA OTURDU!



İddialara göre ünlüleri hedef alan şebeke, önce sahte belge hazırlayarak medya gruplarını kandırmaya çalıştı. Instagram fenomeni Zeynep Özbayrak, Prof. Dr. Yalçın Karakoca gibi 20'ye yakın ünlü isimle pazarlığa oturdu. Gönderilen maillerde ise ünlü ceza avukatı Prof. Dr. Ersan Şen'in isminin kullanıldığı ileri sürüldü. Artan şikayetler üzerine durum inceleme altına alındı. Kurumlara gönderilen sözde kararların, 'gerçek mahkemelerce' gönderilmediği, sahte olduğu belirlendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.



SAHTE MAHKEME KARARLARI İLE ERİŞİM ALDILAR



İstanbul Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını derinleştirdi. Bahsi geçen maillerle ulusal yayın organlarına gönderilen erişim engeli taleplerinin elle hazırlanan sahte belgeler olduğu ortaya konuldu.



Belgelerin orijinal Sulh Ceza Hâkimliği kararlarıyla bire bir benzerlik gösterdiği, mahkeme adı, hâkim ve kâtip adı, sicil bilgileri yer alırken, kararda kaldırılmak istenen haberlerin linklerine yer verildi.



Son dakika | Ünlüleri ve instagram fenomenlerine milyonlarca liralık ’geçmişi silme’ dolandırıcılığı!



AVUKATLAR HAKKINDA İNCELEME BAŞLATILDI



Maillerde ismi kullanılan ve mağdur sıfatıyla ifadesi alınan Prof. Dr. Ersan Şen, mail hesabının kendi isim ve soy isim bilgileriyle oluşturulsa da kendisi tarafından kullanılmadığını aktardı.



Yine bir başka avukat ifadesinde isminin kullanıldığını belirterek, "Maille gönderilen kararların sahte olduğunu fark etmeyip haberleri kaldıran yayın organları var. Baro üzerinden bana ulaşan muhabirlere durumdan haberdar olmadığımı söylememe rağmen kendimi inandıramadım.



Hakkımda defalarca Baro'ya şikâyet yapıldı. Ben de adımı kullanarak bu tarz kirli oyunlara alet eden kişi ya da kişilerden şikâyetçiyim" dedi.



İŞ DÜNYASI VE ÜNLÜLERİ HEDEF ALDILAR



Soruşturmada savcılık, medya kuruluşları ve muhabirleri arayan numara ve mailleri tespit etti. Uğur Y. ve İlknur Ö. adlı şüpheliler yakalandı. Danışmanlık şirketi sahibi olduğunu belirten Uğur Y., telefon numarasının kendisine ait olduğunu doğruladı ve "Benim sahte mahkeme kararlarıyla işim olmaz. Bunlara ayıracak vaktim yok. Sosyete camiasıyla iç içe çalışır, para kazanırım. Böyle içerikleri hazırlamam mümkün değil" iddiasında bulundu. Uğur Y.'nin ortağı olduğu belirlenen İlknur Ö.'nün, ünlülerle iletişim kuran, pazarlık yapan ve popüler kişiler hakkında çıkan tüm olumsuz haberlerin peşine düşerek pazarlık yaptığı belirlendi.



İlknur Ö. ise ifadesinde, fizyoterapist olduğunu anlatarak, "Uğur Y., komşum olur. Tapelerde yer alan konuşmalar iş görüşmesidir. Bu legal bir iştir. Sahte evrak oluşturmam söz konusu değildir." sözleriyle kendisini savundu.



İş adamlarının ve ünlü kişilerin tanıtım ajanslarına ulaşan İlknur Ö.'nün, haberlerin kaldırtmasını kabul eden ünlülerden kaparo aldığı, kaparo sonrası hazırlanan sahte evrakları PR ajansına gönderdiği ve milyonlarca lira para kazandıkları ortaya çıktı. Uğur Y. ile İlknur Ö. tutuklanarak cezaevine konuldu.



 



 



 



 




Bu haber 2066 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İstanbul'da fırtına! Ağaçlar devrildi, çatılar uçtu
Gündem

İstanbul'da fırtına! Ağaçlar devrildi, çatılar uçtu

Meteorolojinin uyarılarının ardından İstanbul'da fırtına etkili oldu. Fırtına hayatı olumsuz etkilerken, bazı ilçelerde çatılar uçtu, ağaçlar devrildi.

Habervitrini12607 Görüntüleme
AHBAP'ları Haluk Levent'i sattı: Eylemlerini lanetliyorum
Gündem

AHBAP'ları Haluk Levent'i sattı: Eylemlerini lanetliyorum

İstanbul'da yürütülen AHBAP Derneği soruşturmasında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. 'Bilgi sahibi' olarak ifadelerine başvurulan Ece Üner, Gökhan Özoğuz ve Öykü Serter'in savcılıkta verdiği ifadeler ortaya çıktı.

Habervitrini11518 Görüntüleme
Genel ya da şahsa özel af olacak mı? Numan Kurtulmuş son noktayı koydu
Gündem

Genel ya da şahsa özel af olacak mı? Numan Kurtulmuş son noktayı koydu

Terör örgütü PKK'nın silah bırakma sürecine ilişkin Meclis'te hazırlanacak yasal düzenleme kamuoyunda "genel af" ve "şahsa özel af" tartışmalarını da beraberinde getirmişti. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, merak edilen iddialara net cevap verdi. Hazırlanacak düzenlemenin geçici ve müstakil bir yasa olacağını belirten Kurtulmuş, "Asla genel af ya da şahsa ait bir af niteliğinde olmayacak" ifadelerini kullandı

Habervitrini9692 Görüntüleme
CHP'de 4 il yönetimi daha feshedildi!
Gündem

CHP'de 4 il yönetimi daha feshedildi!

CHP MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Parti Sözcüsü Müslim Sarı, Kütahya, Uşak, Karaman ve Çankırı il başkanlıklarının görevden alındığını duyurdu. Sarı, CHP'den ayrılarak yeni parti hazırlığında olduğu belirtilen isimlere ve Özgür Özel'e de sert eleştiriler yöneltti.

Habervitrini10449 Görüntüleme