Gündem
  • 4.9.2013 12:41

Ünlülerin Erdoğan'la inanılmaz anıları...

Başbakan Erdoğan, Beyaz TV'de yayınlanan "Usta'nın Hikayesi" adlı belgeselde hayatını anlattı. Ünlülerin de konuk olduğu belgeselde Acun Ilıcalı, Orhan Gencebay, Ajda Pekkan, Fatih Terim, Kenan Işık gibi isimler de kendi pencerelerinden Erdoğan'ı anlattı. İşte ünlülerin anlatımıyla Erdoğan;

ACUN ILICALI - "YUNANİSTAN'DAN ADAY OLSA SEÇİLİR"

Yurtdışında benim en gurur duyduğum olay. Bundan yaklaşık 2 yıl önce Yunanistan 'daki krizin yeni başladığı dönemde taksiye bindik ve taksici 'Nereden geliyorsunuz'diye sordu. “Türkiye 'den geliyoruz” dedik. Taksici “Erdoğan” dedi. Ben de “Evet bizim Başbakanımız” dedim. Hiç unutmuyorum ve şu anda gururla söylüyorum. Taksici döndü ve bize “Buradan adaylığını koysa seçilir” dedi. Türkiye 'nin dünyadaki sorunlarını bilen biri olarak bu noktaya gelmiş olmamız, Başbakanımızın bir Yunanlı tarafından takdir edilmesi, benin için her zaman bir gurur kaynağı oldu.

ORHAN GENCEBAY - “BİRLİKTE KIZ İSTEDİK”

Sayın Başbakanla bir gün kız istemeye gittik. Giderken hatta takıldık; 'Kızı vermezlerse ne yaparız'diye. Kaçırırız falan gibi şakalaştık. Sohbetten sonra kızı isteme faslı geldi. Ben kendisine “Buyurun siz isteyin” dedim. “Hayır, ben isteyemem sen iste” dedi. “Rica ederim” dedim. Bana “Sen benim büyüğümsün, ağabeyimsin” karşılığını verdi. Bana vermişti bu görevi. Ben de “Allah 'ın emri Peygamberin kavliyle kızınızı verir misiniz” dedim. Neyse, kızı verdiler rahat ettik.

AJDA PEKKAN - “O SAMİMİYETİ YAŞAMAK…”

Bürüksel seyahati o da bir çıkartmaydı. Bizim Türk kadınlarını Avrupa 'da gösterebilmek, onların nasıl durduklarını görmelerini çok istedik. Başta ben olmak üzere sadece bayanlar gidildi. İçlerinde çok da önemli isimler vardı. Bir öğlen yemeği dönüşünde özellikle Hanımefendi ve kızları benimle olmak istediler. O samimiyet içinde şöyle dendi: “Ajda Hanım merak ediyoruz sizin yalın sesinizi. Bizi bir şarkı söyler misiniz.” Ben de “seve seve” dedim. O samimiyeti ve sinerjiyi yaşamak o kadar keyifliydik ki o anda. Devamını diledim tabi ama hep protokollerde bu durumlar söz konusu oluyor. İnşallah yakında yeniden karşılaşırız.

ŞAHAN GÖKBAKAR - “TOMBİŞİM NASILSIN DEDİ YEMEK YİYEMEDİM”

Meşhur Dolmabahçe kahvaltıları vardı, sanatçıların katıldığı ve Başbakan 'ın da teşrif ettiği. Onlarında birine bana da davet geldi. Kendimce birkaç bir şey buldum. Bana şöyle derse böyle derim, şöyle yaparsa böyle ederim. Gün geldi, çattı gittik. Büyük bir salon büyük de bir masa var. Sayın Başbakan içeriye girdi ve tek tek tokalaşarak geldi. Tam karşı karşıya geldik “Tombişim nasılsın” dedi. Bir ara durakladım “İyiyim, sağolun. Siz nasılsınız Başbakan 'ım?” dedim. “İyiyim, hala erimedin mi” dedi. Yok, daha eriyemedim derken yan tarafa geçti. Sonra kahvaltılar dağıtıldı. Karnım da aç, tombiş lafını da yedikten sonra yemek yemeyeyim dedim. Ata da var orada. O üç kaşık yiyorsa ben tek kaşık yiyeyim. Kendimi zor tuttum. Tam servisler toplanırken masada kalan salamı ağzımı atarken bir baktım konuşurken göz göze geldik. Çatalı geri bıraktım. Aç kalmıştım o kahvaltıda.

KENAN IŞIK

Şöyle bir şey söyledi “ Ben dedi biraz önce Bakırköy 'de seçimler var, oraya aday arkadaşa yardım etmek için gitmiştim. O kalabalıkta bir ihtiyar amca bastonuna dayanarak ilerde duran kısa etekli bir kadını göstererek 'Bak sen belediye başkanı oldun bunlar hala böyle giyiniyorlar'dedi. Bende 'Ya amca boşver dedim, onlar öyle giyinsin sen de böyle giyin, ne sakıncası var'dedim

HİDAYET TÜRKOĞLU - “KENDİNE ÇOK GÜVENEN BİR İNSAN”

Bana göre Sayın Başbakanımızın dünya çapındaki imajı, kendine olan güveni bir lider sıfatı olması. Sanırım bütün dünya çapında herkes tarafından bence gözlemlenmiş bir şey. Sayın Başbakanımız kendine çok güvenen bir insan. Nitekim de yaptığı işleri de herkes görüyor ve bu yönünü takdir ediyor.

FATİH TERİM - "HERKES BU ŞANSI İYİ KULLANMALI"

Bugün savaşların yerine spor var. Herkes sporun her dalını kendi ülkesinin propagandası ya da iyiliği için kullanıyor. Bizim de ülkemizi özellikle sporu seven bir başbakanımız olduğu için, yaklaşımı, düşüncesi, sağladığı imkanlar bir şanstır. Herkes bu şansı iyi kullanmalı.

KENAN İMİRZALIOĞLU - “BİR DURUP DÜŞÜNDÜM, UTANDIM”

Başbakanlığa taziye için bir telefon açmıştım. Başbakanımız teyzesi rahmetli olduktan sonra. Aradan birkaç gün geçti ve Başbakanlık 'tan aranıyorsunuz diye bir not geldi. Telefonda Başbakanımız vardı bana teşekkür ediyordu taziyede bulunduğum için. 4-5 dakika sohbet ettik. Ailemden konuştu, Ankaralı olduğumu biliyordu memleketten konuştuk. Kendisine teşekkür ettikten sonra telefonu kapattım ve durup düşündüm. Çünkü dizilerde çalışırken çok yoğun oluyoruz ve eşimize, dostumuza ve ailemize “Çok yoğunuz o yüzden dönemiyoruz sizlere” gibi durumlar oluyor sitemler karşısında. Türkiye Cumhuriyeti 'nin Başbakanı bana geri dönüş yaptıysa –ki binlerce kişi aramıştır- Bir durup düşündüm. Bir utandım, oradan kendime bir ders çıkardım.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:17

İLGİLİ HABERLER