Yaşam
  • 1.7.2009 17:17

ÜNLÜLERİN ÖLÜMLERİNİN ARKASINDAKİ SIR...

Ünlü insanların ölümleri her zaman haberdir, ama şüpheli ünlü ölümleri daha büyük haberlerdir.

Son olarak Michael Jackson'un ölümü üzerine bir çok farklı söylentinin ortaya çıkması ve her gün yeni bir Jackson haberiyle güne başlamak olağan hale geldi.

Jackson'un ölümüyle ilgili şu ana kadar iddialar artarak devam etse de, bir çok ünlü isimlerin ölümü arşivlerdeki yerlerinde aynı şüphelerle durmaya devam ediyorlar.

Biz de James Dean'den Michael Jackson'a en ünlü 10 ünlünün ölümüyle ilgili teorileri derledik.

James Dean, gençliğinin en güzel yıllarını yaşarken öldü ve cesedi bile hala çok yakışıklıydı.

Ünlü oyuncu James Dean, daha kariyerinin başındayken 30 Eylül 1955'de Porsche 550 Spyder ile yaptığı kaza sonucunda hayata veda etti. Kazayla ilgili çok sayıda komplo teorisi ortaya atıldı.

Dean'in gözlerinin bozuk olduğu ve gözlüğünü takmadığı için çok hız yapmadığı halde kazaya neden olup hayatını kaybettiği iddia edildi. Dean'in çarpıştığı Ford marka otomobili kullanan 23 yaşındaki Donald Turnupseed, kazadan yaralı olarak kurtuldu. Dean mahkeme tarafından suçlu bulunduğu için Turnupseed ceza almadı.

 



Marilyn Monroe'un sonunu Kennedy mi getirdi?

Ünlü yıldız, "aptal sarışın" rollerinin unutulmaz aktristi Marilyn Monroe, 1962 yılında “Something’s Got to Give” adlı komedi filminde oynamaya karar verdi. Bu film, onun aynı zamanda ilk çıplak sahnesini de içeriyordu.

Ancak film boyunca hasta olduğunu öne sürerek sete az gelmesi ve onun yerine hakkında aşk söylentilerinin çıktığı J.F. Kennedy'nin doğum günü için şarkı söylemeye gitmesi üzerine Fox şirketi tarafından filmden kovuldu, sözleşmesi iptal edildi ve film şirketi tarafından kendisine tazminat davası açıldı.

Fox şirketi filmi tamamlamak için aktrist Lee Remick ile anlaşmasına rağmen, Monroe'nun filmdeki rol arkadaşı Dean Martin'nin başka bir aktristle çalışmak istememesi üzerine işe geri alındı ve kendisiyle yeni bir sözleşme yapıldı. Ancak filmin çekimleri tekrar başlamadan önce yüksek dozda sakinleştirici ilaç alarak 5 Ağustos 1962'de 36 yaşında hayata veda etti.

Ölümünün ardından yapılan otopsi sonucunda ölüm sebebi yüksek dozda Barbitürat alımı sonucu muhtemel intihar olarak ilan edilmesine karşın, olay yerindeki delil yetersizliği, otopside alınan dokuların daha sonradan kaybolması ve başta kahyası Eunice Murray olmak üzere görgü tanıklarının çelişkili ifadeleri sonucu ölüm sebebinin cinayet olduğuna ve politik sebeplerden CIA, Mafya ve Kennedy ailesinin buna sebep olduklarına dair tam olarak kanıtlanamamış birçok komplo teorisi ortaya atıldı.



Elvis Presley'in ancak 90'larda öldüğüne inanılıyor.

Elvis son yıllarda çok yeme hastalığına yakalanmıştı. Sabahları kahvaltıda onlarca sosis, bal, tereyağı ve ekstra malzemeler içeren hemen hemen bir metrelik bir sandviç yiyordu.

1973 yılında eşinden boşanan Elvis Presley, 1977 yılında Indianapolis’deki son konserinden sonra 16 Ağustos 1977 tarihinde öldü. Ölümünden sonra açıklama yapan Doktor Jerry Francisco ölümüne kalp yetmezliğinin neden olduğunu söyledi.

Elvis Presley hakkında en çok rağbet gören komplo teorisi aslında Elvis Presley'in ölmediğiydi. Bu konuda günümüzde bile halen ortaya iddialar atılıyor. Diğer bir teoride ise Presley'in CIA'in rock'n'roll'un radikal politik gücünü yok etme planının kurbanı olduğu öne sürüldü.



John Lennon'a, bizzat ABD hükümetinin suikast düzenlediği düşünülüyor.

Efsane grup Beatles'ın en önemli ismi olan John Lennon, tam kariyerinde yeniden yükselmeye başladığı bir dönemde, akli dengesi yerinde olmayan Mark David Chapman adında bir Beatles hayranı tarafından 8 Aralık 1980'de New York'taki dairesinin önünde öldürüldü.

Lennon vurulduğu anda yanına yaklaşan polis memuru aldığı yaranın bilincini etkileyip etkilemediğini kontrol etmek için adını sorduğunda ben John Lennon, "Beatles'in John Lennon'u" yanıtını verdi. Komplo teorilerine göre John Lennon uzaktan kumanda kullanılarak öldürüldü. Bir başka teori ise Lennon'ın öldürülmesinin arkasında ABD hükümeti var. Buna neden olarak da Lennon'ın yeni seçilen Reagan yönetimine karşı yaptığı sert açıklamaları gösterildi.



Natalie Wood'u kocası mı itti?

Rusya doğumlu Amerikalı oyuncu Natalie Wood, Robert Wagner'la evliyken, 1981 yılında eşinin yatından denize düşerek boğulan Natalie Wood'un sır dolu ölümü aydınlatılamamış, şüpheli olan kocası ve Christopher Walken, delil yetersizliğinden serbest bırakılmışlardır.

Yaşamı boyunca karanlık sulardan ve boğulmaktan korkan sanatçının sonu korktuğu şekilde olmuştu. Wood öldüğünde 43 yaşındaydı. Komplo teorilerine göre Wood, tekneden düşmedi, itildi. Ancak resmi açıklama ölümün kazara olduğu yönündeydi.



River Phoenix, uyuşturucudan nefret ederdi ama uyuşturucudan öldü denildi.

Genç oyuncu River Phoenix, Dark Blood filminin setinden çıktıktan sonra kardeşleri Rain, Joauqin ve sevgilisi Samatha Mantis ile Johnny Depp'in sahip olduğu "The Viper Room" adlı bara gitti. Saat 12'yi geçip 31 Ekim olduğunda River birden kusmaya ve nefes alamamaya başladı.

Rain ve Samantha onu dışarıya çıkardı, Jaoquin ise ambulans çağırdı. Ancak saat gece 1:51'de River Phoenix hayatını kaybetti. Phoenix daha önceki açıklamalarında uyuşturucudan tiksindiğini söylemişti. Ölüm nedeni ise aşırı dozda eroin ve kokain olarak açıklandı. Uyuşturucudan nefret eden birinin uyuşturucudan ölmesi kafalarda soru işaretleri bıraktı. Üstelik Phoenix'in cesedinde uyuşturucu kullandığına dair herhangi bir iz bile bulunamadı. 1993’ün Ekimide yaşanan bu olay hala gizmini koruyor.



Kurt Cobain, hakkında en çok süpekülasyon yapılan ünlü oldu. Sayısız komplo teorileri hala dilden dile dolaşıyor.

Kurt Cobain, 1994 yılında Los Angeles’taki bir rehabilitasyon merkezine yatırıldı . Bir gün sonra da kaçtı. Seattle’a döndü. Bu olaydan yedi gün sonra yani 8 Nisan’da Cobain, Seattle’daki evinde ölü bulundu. Nirvana grubunun solisti Cobain'in ölümü büyük şok oluşturdu.

Şokla da kalmadı ölümüyle ilgili çok sayıda komplo teorisi üretildi. Kurt Cobain'in kanında bulunan eroin miktarı, bir insan bünyesinin kaldırabileceği miktarın tam üç katı. Bu kadar eroini alan bir insanın elindeki tüfekle kendini vurmasının imkân ve ihtimali olmadığı öne sürüldü.

Cobain'in parmak izlerihih, etrafında bulunan hiçbir eşyanın üstünde ve de kendini vurmak için kullandığı öne sürülen tüfeğin üstünde yer almadığı da belirtiliyor. Yanında bulunan intihar notunun son dört - beş satırının ve mektubun başındaki 'Boddah' kelimesinin (Cobain'in çocukken meydana getirdiği hayali arkadaşın ismi) başka bir el tarafından yazılmış olduğu iddia edildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:33

İLGİLİ HABERLER