Dünya
  • 26.11.2017 16:51

Ünlülerin zamanı satılıyor

Çin'de bir uygulama aracılığıyla ünlülerin zamanı hayranlarına satılıyor.

Çin'de geliştirilen Miao A isimli bir uygulama aracılığıyla insanlar, ülkenin ünlü insanlarının zamanlarını satın alabiliyor.

ÜNLÜLERİN ZAMANLARINI SATIIYORLAR

Ünlülerin zamanlarının saniye üzerinden satıldığı uygulamada, Çin'in internet üzerinden ödeme yapılmasını sağlayan en büyük uygulaması NetEase kullanılıyor. Şirket, Çin'in ünlü isimlerinden ve menajerlerinden zamanlarını satın alarak uygulama üzerinden satışa çıkarıyor ve satış başına yüzde 3.0 servis komisyonu alıyor.

SANİYE BAŞINA 45-60 DOLAR FİYAT BİÇİLİYOR

Müzik, spor, sinema ve oyun sektöründen birçok ünlü ismin yer aldığı uygulamada, saniye başı 45 ile 60 dolar arasında fiyat biçilen ünlü isimlerden satın alınan bir saniye, kullanıcıya yalnızca "mesaj formatında bir cümle yollama hakkı" veriyor. Bir sesli veya görüntülü arama yapmanın 600 saniye satın alarak gerçekleştirildiği uygulamada, ünlü isimlerler ile tanışmak için satın alınması gereken minimum tutar 72 bin saniye olarak belirtiliyor.

ZAMAN SATILABİLECEK BİR MADDE DEĞİL

Uygulamayla ilgili olarak Şangaylı bir avukat olan Liu Xinyu, şirketin savlarının aksine, "zaman"ın satılabilecek bir madde olmadığını ve bu nedenle borsa kurallarını ihlal ettiğini söyledi. İddiaların üzerine açıklama yapan uygulamanın temsilcileri, piyasada önlem olarak satılan saniyelere üst limit getirildiğini açıkladı.

Güncellenme Tarihi : 26.11.2017 16:58

İLGİLİ HABERLER