Gündem
  • 5.4.2021 11:38

Ürdün'deki darbenin arkasında MOSSAD çıktı!.. İsrail jet göndermek istedi

Eski Mossad ajanı, Ürdün darbesine karıştığı iddia edildi.Eski Mossad ajanı Roi Shpushnik Kral Hüseyin'i devirmek için Prens ile birlikte olduğu ortaya çıktı. Bir hamlede İsrail'den geldi.İsrail, tutuklu Ürdün prensinin ailesini tahliye etmek için jet göndermeyi teklif etti.
Ürdün Başbakan Yardımcısı Ayman Safadi, Prens Hamza'nın ülkeyi istikrarsızlaştırma amaçlı bir plan konusunda yabancı partilerle işbirliği yaptığını söyledi.  Safadi, "Soruşturmalar, yabancı partilerle yapılan müdahaleleri ve iletişimleri Ürdün'ün istikrarı bozmak için doğru zamanlamayla engelenmiştir." Dedi. Safadi; Prens Hamza'nın eşiyle temasa geçen yabancı bir istihbarat teşkilatı ile çiftin Ürdün'den ayrılması için bir uçak organize edildiğini söyledi.

KRAL VE DARBECİ PRENS

 Haberlere göre, eski İsrail ajanı, eski varis Prens Hamza'ya krallıktan kaçması için bir uçak teklif etti.

Roy Shaposhnik, geçmişte Mossad ajanı olduğu iddialarını reddediyor, ev hapsinde olan ve krallığı istikrarsızlaştırmakla suçlanan kralın üvey kardeşinin kişisel bir arkadaşı olduğunu söylüyor.

Pazar günkü bir habere göre, Avrupa'da yerleşik bir İsrailli adam hafta sonu Ürdün Prensi Hamza bin Hüseyin ile temasa geçti ve ailesinin Ürdün'den özel bir jetle tahliyesini organize etmeyi teklif etti.

Ürdün Pazar günü yaptığı açıklamada, Kral II. Abdullah'ın üvey kardeşi Hamzah'ın da dahil olduğu krallığı "istikrarsızlaştırma" planını engellediğini ve en az 16 şüpheliyi tutukladığını söyledi.

Darbe girişimi ile suçlanan Prens konuştu: O emre uymayacağım..

Ürdün'deki darbe girişiminin ardından ev hapsine alınan eski Veliaht Prens Hamza bin Hüseyin yeni açıklamalarda bulundu.

Ürdün'de filmleri aratmayacak bir taht kavgası yaşandı. Aralarında eski Veliaht Prens, eski bakan ve Kraliyet ailesi üyelerinin de olduğu çok sayıda ismin karıştığı darbe girişimi bastırıldı.

Dün İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye bir mesaj gönderen eski Veliaht Prens Hamza bin Hüseyin bugün yeni açıklamalarda bulundu.

Hamza bin Hüseyin hareket özgürlüğünü kısıtlayan emirlere karşı geleceğini söyledi.

KRALIN EN GÜVENDİĞİ İSİM DE DESTEK VERDİ

Ülkede gözaltına alınan üst düzey isimler arasında Eski Maliye Bakanı Bassem Awadallah ve Kraliyet Ailesi üyesi Şerif Hasan bin Zayd’ın da yer aldı.

Kralın en güvendiği danışmanlarından olan Awadallah, Ürdün’ün ekonomik reformlarının gerçekleşmesinde de etkili bir isim olarak ifade edilirken, reform sürecinde hükümetin baskısıyla karşılaştı.

VELİAHT PRESLİĞİ KAPTIRMIŞTI

Prens Hamza bin Hüseyin, 1999-2004 yıllarında Veliaht Prenslik yapmış ancak daha sonra bu makama, Kral 2. Abdullah'ın büyük oğlu El-Hüseyin bin Abdullah geçmişti.

"DIŞ GÜÇLER İLE KOORDİNASYON HALİNDE GERÇEKLEŞTİRDİ"

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, dün yaptığı açıklamada eski Veliaht Prens Hamza bin Hüseyin'in dış güçlerle birlikte ülkenin güvenliğini hedef alan birtakım faaliyetlere karıştığının ortaya çıktığını söylemişti.

Safedi, ülkeyi hedef alan bu faaliyetlerin dış güçlerle koordinasyon halinde gerçekleştirildiğini iddia etmişti.

Ürdün Genelkurmay Başkanı'nın, Bin Hüseyin'den "ülkenin güvenliğini hedef alan faaliyetlerini durdurmasını" talep ettiğini ancak buna olumlu yanıt alamadıklarını anlatan Safedi, eski Veliaht Prens'e kanunlar çerçevesinde ve Haşimi Kraliyet ailesi içinde muamelede bulunulacağını dile getirmişti

 

 

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 5.4.2021 12:10

İLGİLİ HABERLER