Gündem
  • 30.3.2009 19:16

ÜSTÜNDAĞ, YANCI VE ÇETİNKAYA'NIN CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ

SİVAS - BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da yaşamını yitirdiği Kahramanmaraş'taki helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı ve belediye meclisi üyesi adayı Murat Çetinkaya'nın cenazesi, Sivas'ta toprağa verildi.
Üstündağ, Yancı ve Çetinkaya'nın cenazeleri, önce BBP Sivas İl Teşkilatı'na, daha sonra Meydan Camisi'ne omuzlarda taşınarak, getirildi.
Burada konuşan Vali Veysel Dalmaz, yaşanan olayın üzüntüsü içinde olduklarını söyledi. Dalmaz, ''Biz kadere rıza gösteren bir milletiz. İnancımızda bu var. Dolayısıyla O'ndan geldik, yine O'na gideceğiz. Bugün Sivas yiğit evlatlarını, O'nun huzuruna gönderiyor. Dualarımızla, tekbirlerimizle onları yolcu edeceğiz'' dedi.
İHA muhabiri İsmail Güneş'in de aynı kazada hayatını kaybettiğini ifade eden Vali Dalmaz, en son gelen habere göre Güneş'in cenazesinin bulunduğu yerden alındığını söyledi. Güneş'in cenazesinin yarın Sivas'a getirileceğini belirten Vali Dalmaz, cenazenin Devlet Hastanesi morguna kaldırılacağını, çarşamba günü de Ulu Cami'de kılınacak ikindi namazının ardından toprağa verileceğini kaydetti.
Daha sonra cenaze arabalarının bulunduğu bölüme kadar kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından uğurlanan cenazeler, buradan Yukarı Tekke Mezarlığı'na götürüldü. Anıt mezar şeklinde hazırlanan bölümde Üstündağ, Yancı ve Çetinkaya'nın cenazeleri, gözyaşları arasında toprağa verildi.
Cenazelerinin defni sırasında Erhan Üstündağ'ın babası Faruk Üstündağ'ın da aralarında bulunduğu hayatını yitirenlerin yakınları, baygınlık geçirdi. Rahatsızlananlar, ambulansla hastaneye götürüldü.
Bu arada, aynı kazada yaşamını yitiren İHA muhabiri İsmail Güneş'in toprağa verileceği mezarın da bu cenazelerin yanında olduğu görüldü.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:39

İLGİLİ HABERLER