Gündem
  • 11.1.2015 12:37

Usulsüz kart kullandı, pişman olup İETT’ye mektup yazdı

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri'nin (İETT), İstanbul ulaşımında usulsüz İstanbulkart kullanımının önüne geçilebilmek yeni uygulamaları hayata geçirdiği günlerde ilginç bir olay yaşandı. İstanbul’da yaşayan ve işçi olarak çalışan Cumhur Kekeç aynı zamanda liseyi açıktan okumaya başladı. Lise öğrencileri için “20 yaşından gün almamış” şartı gereği indirimli öğrenci İstanbulkart’ı alamayan Cumhur Kekeç, kardeşine ait olan öğrenci kartını 7 ay boyunca kullandı. Aradan geçen zaman içinde usulsüz kart kullandığı için kendisini suçlu hisseden Kekeç sonunda pişman oldu ve İETT Genel Müdürlüğü’ne mektup yazdı. Mektubunda pişmanlığını dile getiren Cumhur Kekeç şu ifadelere yer verdi:

“YAŞ GEREĞİ ÖĞRENCİ KARTI ALAMADIM”

“Ben yanlış bir şey yaptığımı düşünüyorum ve içim rahat değil. Açık lise okuyorum aynı zamanda çalışıyorum fakat yaşım 24 olduğu için bana öğrenci kartı çıkmıyor. Bende maddi sıkıntılarım olduğu için işe gidip gelirken kardeşimin öğrenci kartını kullandım 7 ay boyunca ama yanlış yaptığı anlayıp çok pişman oldum. Ben hesapladım 500 TL borcum var. İETT Genel Müdürlüğü’ne yani devlete bu parayı iade etmek istiyorum. Lütfen, bana yardımcı olur musunuz?

“HER DİLDEN, DİNDEN, IRKTAN İNSANIN HAKKI VAR”

Usulsüz kart kullanımından dolayı her geçen gün otobüs şoförleriyle yolcular arasında yaşanan ve bazen otobüs şoförlerinin şiddete maruz kaldığı olayların gündemde yer almasının ardından bu mektupla karşılaşan İETT yetkilileri duygulu anlar yaşadı. Cumhur Kekeç kendisine e-posta yoluyla ulaşan gazeteciye yaşadığı pişmanlığın detaylarını anlattı ve usulsüz kart kullananlara uyarılarda bulundu. Usulsüz kart kullanımının Kaçak binişle bir farkının olmadığını ifade eden Kekeç, usulsüz kart kullanmakla İstanbul’da yaşayan her dilden, dinden, ırktan ve yaştan insanın hakkına girildiğini söyledi. Geçmişte yaşanan ‘Akbil basma turnikeden atla’ protestolarına katılanlara seslenen Kekeç şu ifadeleri kullandı: “Yetim hakkı yemek çok büyük günah. Eğer ince düşünürsek usulsüz kart kullanımında yetimin de hakkı var. Akbil turnikelerinin üzerinden atlayarak geçenlere bir şey diyemeyeceğim çünkü onların niyeti zaten belli. Benim bu sözlerim onlara komik gelir.”

ISRARLARA RAĞMEN TÜM BORCUNU CEZASIYLA ÖDEDİ

İETT yetkilileri Cumhur Kekeç ile yaptığı görüşmede, usulsüz kart kullananlara uygulanan cezai işlem olarak 170 liralık ödeme yapılmasının yeterli olacağını söylemesine rağmen Kekeç kartı kullandığı süre boyunca hesapladığı 500 TL ile beraber İETT’ye 670 TL’lik ödeme yaptı. 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:58

İLGİLİ HABERLER