Dünya
  • 28.2.2022 12:38

Uydu görüntüleri korkutan konvoyu ortaya çıkardı

Rusya Ukrayna savaşı 5. gününe girerken, Rus birlikleri Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gözünü dikmiş durumda. Dün yapılan bir açıklamada Kiev yönetimi, halka sığınaklara sığınmasını, şehirden çıkmanın şu an için imkansız olduğunu söyledi. Öte yandan ABD'li şirket Maxar ise 5 kilometrelik Rus kara kuvvetlerinden oluşan bir ordunun Kiev'e doğru ilerdiği görüntüleri yayınladı.

Rusya Ukrayna savaşı 5. gününde! Uydu görüntüleri korkutan konvoyu ortaya çıkardı

Savaşın 5. gününde Rusya, Ukrayna şehirlerine düzenlediği işgal saldırılarına devam ediyor. Gelen son dakika bilgilerine göre sabah saatlerinden itibaren sıcak çatışmalar yaşandı. Başkent Kiev'de siren sesleri duyulurken, halk sığınaklara ve güvenli bölgelere sığındı. Ukraynalılar direnişe son nefeslerine kadar devam ediyor.

5 KİLOMETRELİK KONVOY

ABD merkezli uydu firması Maxar ise Ukrayna'nın başkenti Kiev'e doğru ilerleyen 5 kilometrelik Rus askeri konvoyunu uzaydan görüntüledi.

YÜZLERCE ASKERİ ARAÇ VAR

Firma tarafından yapılan bilgilendirmeye göre yüzlerce askeri araçtan oluşan konvoy Kiev'e bağlı olan İvankiv köyünde doğru ilerliyor. Görüntülerin dün yerel saatle 10.56'da çekildiği ifade edildi.

ASKERİ TEÇHİZAT İLE DOLU

Uydu görüntülerine göre konvoyda yakıt ve lojistik kamyonları ile tanklar, piyade araçları ve motorlu topçu mekanizmaları var.

"BEKLEMEDİKLERİ BİR DİRENİŞ"

Genel değerlendirmeye göre, Rus kuvvetleri Ukrayna'da düşünmedikleri kadar net bir direnişle karşılaştı. ABD'li yetkililer işgalin Kremlin'in öngördüğünden çok daha zor ve yavaş olduğunu iddia etti.


 

Güncellenme Tarihi : 28.2.2022 12:41

İLGİLİ HABERLER