Spor
  • 17.8.2009 00:41

UYGUN, 'ESKİ GÜNLERİMİZE DÖNECEĞİZ' DEDİ VE TARİH VERDİ...

Turkcell Süper Lig'in 2. haftasında Fenerbahçe, sahasında karşılaştığı Sivasspor'u 3-0 mağlup ederek, haftayı 3 puanla kapattı.


Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, maç sonrasında düzenlediği basın toplantısında, Sivasspor karşısında çok önemli 3 puan aldıklarını söyledi. Maçta iki ayrı devre yaşadıklarını kaydeden Alman teknik adam, "Alex'in sakatlığıyla ilk devrede büyük bir şok yaşadık ve hiç ritm
yakalayamadık. Deivid'i ileri alıp, ikinci forvet olarak oynamasını istedik. Emre de Alex'in mevkisinde oynadı. Kazım ve Dos Santos'u daha fazla gol pozisyonuna sokmak istedik, ikisi de gol attı. Gökhan sağ kanatta iyi işler yaptı, sakatlıktan çıkan Roberto Carlos'un biraz daha zamana ihtiyacı var. Volkan Demirel'i özellikle tebrik etmek istiyorum. Maç 0-0 iken güzel bir kurtarışla bizi yenik duruma düşürmedi. Ayrıca takımımızın maçın sonuna doğru daha fazla enerji bulması ve daha fazla atağa çıkması beni çok sevindirdi. Sonuçta bizim için en önemlisi 3 puandır. Maçta ayrıca 'Cristoph Daum evine hoş geldin' pankartını gördüm, herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Kaptan Alex'in FC Sion maçında oynayamayacağını bildiren Daum, Breziyalı futbolcunun sakatlığının uzun sürebileceğini söyledi.


Alman teknik adam, Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki şampiyonluk şansının sorulması üzerine ise, "Şampiyonluk sadece Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki maçlarda belirlenmeyecek. Biz maçtan maça düşünüyoruz. Turkcell Süper Lig'de ikinci maçımızı kazandık. Farklı şeyler düşünmüyoruz. Şampiyon olmak isteyen takım Fenerbahçe'den daha iyi olmalı" ifadelerini kullandı.


Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun da yaptığı açıklamada sakatlıklarla birlikte transferde yaşadıkları kaosun kendilerini olumsuz yönde etkilediğini belirterek, "Sakat oyuncularımızın düzelmesi ve orta sahaya mutlaka transfer yapmamız gerekiyor. Yaşadığımız bu sıkıntı bize pahalıya patlıyor. Başarılarınızdan sonra insanlar sizden daha iyi başarılar bekliyor. Sakatlıklarla birlikte transferde yaşadığımız kaos bizi çok etkiledi. Sivasspor, güçlü bir camiadır. Milli maç arasında toparlanıp, eski günlerimize döneceğiz. Bir bardak suda fırtına kopartılacaktır ama Sivasspor'un denizi çok büyüktür. O gemi yüzmesini her zaman bilecektir'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:43

İLGİLİ HABERLER