Uyuşturu baronunun oğlu için koca şehiri yaktılar

1 dk okuma
Uyuşturu baronunun oğlu için koca şehiri yaktılar

Hızlı Özet

Yaşanan çatışmaların Devlet Başkanı Obrador'un akıbetini nasıl etkileyeceği sorusunun cevabı tüm dünyada merakla beklenmeye başlandı






Uyuşturucu baronunun oğlu için şehri yaktılar



Meksika'nın Sinaloa eyaletinde, "El Chapo" lakaplı bir uyuşturucu baronunun oğlu tutuklandı. Uyuşturucu karteli tutuklamanın ardından polisle çatışmaya başladı. Çatışmalar nedeniyle savaş alanına dönen şehir adeta ateşe verildi.



Uyuşturucu baronunun oğlu için şehri yaktılar



Meksika'nın Sinaloa eyaletinde, "El Chapo" (Bücür) lakaplı uyuşturucu baronu Joaquin Guzman'ın oğlu Ovidio Guzman Lopez'in devriye gezen güvenlik güçlerince yakalanmasının ardından şiddetli çatışmalar çıktı.





Uyuşturucu karteli Sinaloa'nın ağır silahlı üyelerinin polisler ve askerlerle çatışması, Culiacan kentinde paniğe neden oldu. Meksikalı yetkililer, şiddet olaylarının büyümesinin önüne geçmek için Ovido Guzman Lopez'in serbest bırakıldığını söyledi.





Son gelişmeler sonrası Meksika Devlet Başkanı Andrés Manuel López Obrador, güvenlik kabinesini toplayacağını açıkladı. Obrador, seçilmeden önce Meksika'nın uyuşturucu kartelleriyle mücadele etme sözü vermiş ve göreve gelmesinin ardından yeni bir güvenlik birimi oluşturmuştu.





Tüm bu gelişmeler yaşanırken olaylara şahit olan Meksikalılar çektikleri videoları sosyal medyada paylaştılar. Paylaşılan fotoğraf ve videolar olayların boyutunu ortaya koyarken polis ve askerin kartel üyelerine karşı çaresiz kalması gözlerden kaçmadı.



Yaşanan çatışmaların Devlet Başkanı Obrador'un akıbetini nasıl etkileyeceği sorusunun cevabı tüm dünyada merakla beklenmeye başlandı.




Bu haber 308 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Trump Açıkladı: Gazze İçin Tarihi Silahsızlanma Anlaşması.. Türkiye'ye teşekkür etti
Gündem
#trump#Hamas#gazze

Trump Açıkladı: Gazze İçin Tarihi Silahsızlanma Anlaşması.. Türkiye'ye teşekkür etti

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Barış Kurulu'nun arabuluculuğunda Hamas ve Gazze'deki diğer silahlı grupların tamamen silahsızlanmasını öngören emsal niteliğinde bir mutabakata varıldığını ilan etti. Anlaşma, silahsızlanma sürecine paralel olarak İsrail'in bölgeden çekilmesini ve uluslararası bir gücün güvenliği devralmasını içeriyor.

Habervitrini12365 Görüntüleme
Üsküdar Belediyesi'ndeki Rüşvet Soruşturmasında Çarpıcı İtiraf: 'Tarifeyi Başkan Dedetaş Belirlerdi'
Gündem

Üsküdar Belediyesi'ndeki Rüşvet Soruşturmasında Çarpıcı İtiraf: 'Tarifeyi Başkan Dedetaş Belirlerdi'

Üsküdar Belediyesi'ne yönelik yürütülen "Rüşvet", "İrtikap" ve "Örgüt Kurma" iddialarını içeren tahkikatta, etkin pişmanlıktan yararlanan bir şüphelinin ifadesi, rüşvet mekanizmasının işleyişine ışık tuttu. Aralarında Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın da bulunduğu 6 kişi gözaltına alınırken, soruşturmanın merkezinde riskli binalara usulsüz ruhsat verildiği iddiaları yer alıyor.

Habervitrini13614 Görüntüleme
Aydın ve Balıkesir’de orman yangını! Çok sayıda kişi tahliye edildi
Gündem

Aydın ve Balıkesir’de orman yangını! Çok sayıda kişi tahliye edildi

Türkiye’nin yine ciğerleri yandı… Yükselen hava sıcaklığı, düşük nem ve kuvvetli rüzgar, bir kez daha yeşil vatanımızı hedef aldı… Antalya, Muğla, Aydın ve Balıkesir’de başlayan orman yangınlarına karşı kıyasıya bir mücadele başladı.

Habervitrini14855 Görüntüleme
CHP Grubunda Çifte Sancı: 15 Vekilden Toplantı Protestosu, Kâtip Üyelik Anlaşmazlığı
Gündem

CHP Grubunda Çifte Sancı: 15 Vekilden Toplantı Protestosu, Kâtip Üyelik Anlaşmazlığı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin basına kapalı grup toplantısına 44 milletvekilinden 19'u iştirak etmedi. Yaklaşık 15 vekilin protesto amacıyla katılmadığı toplantının yanı sıra, partinin TBMM Başkanlık Divanı'ndaki kâtip üyelik kontenjanı da bir başka anlaşmazlık konusu oldu.

Habervitrini11587 Görüntüleme