Yaşam
  • 29.5.2006 16:25

UZANLAR'IN DANASI KESİLMEYECEK

SAKARYA  - Sakarya'nın Pamukova İlçesi Belediye Başkanı Hikmet Ferudun Turan, Uzanlar'ın çiftliğinden bir kasap tarafından satın alınan ve şenliklerde kesilmesi gündeme gelen danayı kesmekten vazgeçtiklerini söyledi.
Pamukova'da bulunan Uzan ailesine ait çiftlikte bulunan ve TMSF tarafından çiftliğe el konulduktan sonra 18 ay önce bir kasap tarafından satın alınan dana, 4 Haziran'da ilçede yapılacak "Babam Sultan Şenlikleri"nde kesilmek üzere önceki gün Pamukova Belediyesi'ne satılmıştı. Dananın Uzanlar'a ait olduğunu bilmeden satın aldıklarını söyleyen Pamukova Belediye Başkanı Hikmet Ferudun Turan ise, danayı kesmekten vazgeçtiklerini ve satın aldıkları kasaba geri vereceklerini söyledi. Başkan Turan, "Pamukova'da yapılacak 12. Babam Sultan'ı anma etkinliklerinde bu danayı kesecektik. Satın almadan önce dananın Uzanlar'a ait olduğunu da bilmiyorduk. Biz belediye olarak şenliklere katkıda bulunmak için bin kilo et siparişinde bulunduk. Kasap arkadaş da elinde bir dana olduğunu ve onu verebileceğini söyledi. Ancak danayı teslim edeceğimiz sırada, hayvanın Uzanlar'ın çiftliğinden satın alındığını öğrendik. Danayı satın aldığımız kasap Ümit Uysal ile yaptığımız görüşme sonrasında belediye olarak bu danayı almaktan vazgeçtiğimizi kendisine bildirdik. Ayrıca Simental cinsi olan ve nadir yetiştirilen böyle bir dananın özellikle üretme çiftliklerinde koruma altına alınmasını istedik. Kasap arkadaş da önerimizi dikkate alarak aynı şekilde hareket edeceğini tarafımıza söyledi" dedi.
Başkan Turan, "Babam Sultan" etkinliklerine belediye olarak yine bin kilo et desteğinde bulunacaklarını, bunun da siparişini verdiklerini ifade etti.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:08

İLGİLİ HABERLER