Medya
  • 11.5.2004 00:15

UZANLARIN İNTERNET SİTESİ 5 STAR ÇALIŞANIN BAŞINI YEDİ!..

Merkezi yurtdışında bulunan ve sahibi belli olmayan iki internet kanalının, Dışbank aleyhindeki yayınlarını televizyon kanalında yayınlayan Star TV yetkilileri hakkında Bankalar Kanunu`na muhalefet suçundan dava açıldı.
sesonline.net sitesinde yeralan habere göre, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı`nın hazırladığı iddianamede, merkezi yurdışında bulunan, adresi ve sahibi belli olmayan www.sicakhaber.com , www.bombahaberler.com , www.bombahaber.com adlı internet sitelerinde,``Dış Ticaret Bankası batıyor`` başlıklı haberler yayınlandığı belirtildi.


Dış Ticaret Bankası yetkililerinin sözkonusu internet sitelerinin kapatılması için savcılığa başvurduğu belirtilen iddianamede, Şişli Asliye Hukuk Mahkemesi`nin internet siteleri hakkında ihtiyati tedbir kararı çıkardığı anlatıldı.


Mahkeme kararına rağmen internet sitelerinin isimlerini değiştirerek yayın yaptığı belirtilen iddianamede, Star TV`nin bu sitelerin yayınlarıyla ilgili 03.11.2003 ile 4.11. 2003 tarihleri arasındaki haber bülteni, dizi ve Şampiyonlar Ligi maç aralarında haber yaptığı belirtildi.


Star TV yetkilileri Pelin Tökalp, Gündüz Alp Akgün, Mustafa Koşma, Hayri Hicler ve Faruk Keten`in soruşturma ile ilgili çağrılmalarına rağmen, ifade vermeye gelmedikleri anlatıldı. Dava konusu sitelerin açıldığı gün, Star TV`nin yayın yaptığı belirtilen iddianamede, bu siteleri sanıkların yönettiği şüphesinin oluştuğu vurgulandı.


İddianamede Pelin Tökalp, Gündüz Alp Akgün, Mustafa Koşma, Hayri Hicler, ve Faruk Keten hakkında 4389 sayılı Bankalar Yasası`nın 22`inci maddesi gereğince 1 ile 3 yıl arasında hapis ve 2 ile 4 milyar TL arasında ağır para cezasına çarptırılmaları talep edildi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:11

İLGİLİ HABERLER