Gündem
  • 28.6.2007 20:27

UZAN:"SEÇİMLERDE 1983 GENEL SEÇİMLERDEKİ GİBİ SÜRPRİZ SONUÇLAR ÇIKACAK"

SONER KARABAŞ
DENİZLİ- Genç Parti (GP) Genel Başkanı Cem Uzan, seçimlerde 4 partinin yüzde 85 oy alarak meclise gireceğini savundu.


GP Genel Başkanı Cem Uzan, Denizli programına bugün akşam saatlerinde başladı. Uçakla Çardak Havaalanı'na inen GP Genel Başkanı Uzan'ı yaklaşık 400 kişilik partili grup karşıladı. Havaalanında kendisini karşılamaya gelenlerle tokalaşan Uzan, daha sonra kendisini bekleyen seçim otobüsüne binerek Denizli'ye hareket etti. Bir süre sonra otobüsten inerek, kendisini izleyen basın mensuplarını taşıyan otobüse binen ve burada gazetecilerin sorularını cevaplandıran Cem Uzan, 22 Temmuz seçimlerinde 4 partinin
meclise gireceğini ve bu partilerin yüzde 85 oranında oy alacağını iddia etti.

GP, AK Parti, CHP ve MHP'nin barajı aşacağını ve yüzde 85'lik oy oranının bu partiler tarafından paylaşılacağını ileri süren Uzan, mecliste AK Parti ve DTP ile koalisyon kurmayacağını yineledi. Seçime az bir zaman kalmasına rağmen, vatandaşın rengini henüz belli etmediğini söyleyen Uzan, "Ben hergün halkın içindeyim. Yapılan anketlere itimat etmiyorum çünkü inandırıcı gelmiyor. Anket sonuçlarının, vatandaşın düşüncesiyle alakası
yok. Bizim 23 Temmuz sabahı ikinci parti olarak çıkma olasılığımız yüksek. Biz de anket yaptırdık ancak açıklamaya gerek yok. Bu saatten sonra önemli olan sandıktan çıkacak sonuçtur" dedi.


Seçimlerde, 1983 genel seçimlerindeki gibi sürpriz sonuçlar çıkacağını öne süren Cem Uzan, hükümetin terörle mücadele konusunda kararlı bir politika uygulamadığını iddia ederek, "Ordudaki yeni yapılanma desteklenmesi gereken bir konu" dedi. Cumhurbaşkanlığı konusunun, seçimden sonra uzlaşmayla çözüleceğini belirten Uzan, "Biz, cumhurbaşkanının iki turlu seçimle millet tarafından seçilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Cumhurbaşkanı bir defaya mahsus 7 yıl görev yapmalı" diye konuştu.


Daha sonra basın mensuplarının otobüsünden inerek tekrar seçim otobüsüne binen GP Lideri Cem Uzan, yol üstündeki bazı beldelerde vatandaşlarla biraraya geldikten sonra Denizli'de vatandaşlarla buluşacak.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:49

İLGİLİ HABERLER