Ekonomi
  • 17.8.2009 03:31

UZMANLARDAN 3G UYARISI...

Uzmanlar uyarıyor: 3G’de sadece bir şeyler indirirken ya da yüklerken değil veri gönderirken de mevcut limitinizden harcıyorsunuz.Hayatımıza yeni giren 3G teknolojisi vatandaştan büyük ilgi görürken, uzmanlar aboneleri dikkat etmeleri gereken konularda uyardı. Sektör temsilcileri abonelerin bilinçsizce internet kullanarak limit aşımları yaşayabileceklerini söyledi.

Buna göre ADSL'de sınırsız upload bulunurken tarifelerde verilen limitlerin sadece download için olduğu, 3G'de ise 4 GB'lık limitin hem upload hem download için geçerli olduğu dile getirildi. Yani abone sadece bir şeyler indirirken ya da yüklerken değil, veri gönderirken de kendisine verilen limitten kullanacak.

BİLGİSAYARA YARADI

MOBİSAD Yönetim Kurulu Üyesi Caner Özgül telefon satışlarında büyük bir patlama olmadığın söyledi. Özgül, "Daha çok 3G uyumlu modemler ve içerisinde sim kart takılarak kullanılabilen notebook'lar ilgi çekiyor. Yine bilgisayarlarla yaygınlaşıyor" dedi.

KABLOYA GÖRE ÇOK DAHA HIZLI

Caner Özgül 3G teknolojisinin mobil olması nedeniyle kabloyla göre daha hızlı olduğunu belirterek, "EDGE uyumlu modemler de vardı. Ancak bunların hızı oldukça düşüktü. Şu anda 3G daha cazip hale geldi" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:43

İLGİLİ HABERLER