Asayiş
  • 15.7.2009 00:03

ÜZMEZ, TECAVÜZCÜ SAPIKLARLA AYNI KOĞUŞA KONDU

Bursa’da B.Ç. adındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmaktan tutuklanarak Bursa E Tipi Cezaevi’ne konan HÜseyin Üzmez’in, aynı suçtan yatan yaşlı mahkumlarla aynı koğuşa konulduğu belirtildi. Üzmez’in daha önce de bu tür koğuşta kaldığını belirten yetkililer, revire yakın olan ve ‘Revir koğuş’ olarak adlandırılan koğuşta 10 kişinin yattığını açıkladı. Hüseyin Üzmez’in tutuklanmasından sonra kendisi gibi aynı koğuşta kalan bir mahkumun, “Ben onunla aynı koğuşu paylaşmam” diyerek başka bir yere naklini istediği öne sürüldü.

Bu arada Hüseyin Üzmez’in eşi Ayşe Üzmez, tutuklanma kararını öğrendikten sonra Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi’ne giderek Hüseyin Üzmez için kıyafet, iç çamaşırı teslim etti.

ÜZMEZ'İN OTOMOBİLİNE BENZER ARAÇLARI GÖRÜNCE KORKUYOR
Öte yandan Hüseyin Üzmez tarafından cinsel istismara uğradıktan sonra ruh sağlığı bozulduğu tesbit edilen B.Ç.’nin Adli Tıp Genel Kurulu’nda hazırlanan raporunda, genç kızın Üzmez’in aracına benzer otomobilleri görünce korkup saklanma ihtiyacı duyuduğu, yaşlı insanları kötü baktıkları için görmek istemediği öğrenildi.

Adli Tıp Genel Kurulu’nda muayene edilen B.Ç.’ye olaylarla ilgili olarak “Sen hakim olsan ne karar verirsin?” sorusu yöneltilince, “Kızı çıkarırım yurttan. Sıkılıyor. Orada rahat değil, çıkarırım. Anneyi de çıkarırım. Suçlu veya suçsuz. Suçluysa hiç bir kızın annesinden ayrılmaması gerektiğini düşünüyorum. Başka türlü ceza veririm” karşılığını verdi.

B.Ç. ‘Mesela’ sorusuna ise, “Aklıma gelmiyor. Onu hakim düşünsün. Annem sigara ve kola tiryakisi, onlardan uzak dursun. Adamın cezasını veririm. Hapis cezasını. Kendi ailesinden ya da kızın ailesinden uzak tutarım” diye yanıtladı. Bu cezanın ne kadar süre olacağı sorusuna ise B.C. “6 ya da 7 yıl, 8 yıl verirdim. Hem iki aileden uzak tutması hem de kendi cezası” diye yanıtladı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:16

İLGİLİ HABERLER