Gündem
  • 31.7.2009 10:52

ÜZMEZ'İ KURTARAN RAPORU VEREN ADLİ TIP'TAN İSTİFA ETTİ

Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez tarafından taciz edildiği öne sürülen B.Ç.'ye "Ruh ve beden sağlığı bozulmamıştır" diye rapor veren Adli Tıp Kurumu 6'ncı İhtisas Dairesi'nin yeni başkanı Prof. Dr. Mert Savrun, iş yoğunluğunu gerekçe göstererek istifa etti.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mert Savrun, geçen Aralık ayında yeni başkan olarak atanmıştı. Ancak Savrun, başkanlığa 8 ay dayanabildi ve dün sabah, "Hastanedeki işlerimin yoğunluğu nedeniyle kurul başkanlığından istifa ediyorum" şeklinde bir dilekçe vererek Adli Tıp Kurumu'ndan ayrıldı.

Halis Toprak'ın kendisinden 54 yaş küçük Nazlıcan Tağızade ile evlenmesi için de, "Bu evlilik bozulmalı. Genç kız sonraki yıllarda ağır travma yaşar" diyen Prof. Dr. Savrun'un istifası Adli Tıp'ta şok etkisi yarattı.

'MADDİ BOYUTUYLA İLGİLENMEDİM'

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, istifasını doğrulayan Savrun, "Kurula haftanın üç günü gidiyordum. Ayda 380 TL maaş alıyorduk. Hiçbir zaman bu işin maddi boyutuyla ilgilenmedim. Amacım tamamen çocukların yaşadığı ağır travmaları, raporlarımıza yansıtmaktı. B.Ç.'ye verilen ve toplumun her kesimi tarafından tartışılan raporun genel kurula gelmesi sürecinde yaptığım tespitler herkesin malumudur" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:00

İLGİLİ HABERLER