Gündem
  • 13.10.2005 02:09

VAKİT SEZER'E YÜKLENDİ : BUSH,FİSHER, HIRİSTİYAN PATRİĞİ, HAHAMBAŞI BİLE İFTAR VERDİ, SEZER'DEN TIK YOK

ABD Başkanı Bush, Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer, Müslümanlara iftar yemeği verdiler!.. Yahudi Hahambaşı ve Hıristiyan papazlar da iftar verdiler... Sezer ise; iftar vermek şöyle dursun, Ramazan'ı bile kutlamadı.


Türkiye Musevileri Hahambaşı İshak Haleva ile Türk Musevi Cemaati Başkanı Silvyo Ovadya bile iftar verirken; Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Çankaya Köşkü'nde iftar vermeme inadını devam ettiriyor.


Türkiye Musevileri Hahambaşı İshak Haleva ile Türk Musevi Cemaati Başkanı Silvyo Ovadya, önceki akşam Neve Şalom Kültür Merkezi'nde iftar yemeği verdi. İftar yemeğine İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katıldı. Müslüman bir din adamının ezan okumasıyla başlayan yemekte konuşan Hahambaşı Haleva, misafirlerine "Sevgili dostlarım" diye hitap etti. "Bu muhteşem tabloyu ve güzel mozayiği anlatmaya kelimeler bulamıyorum" diyen Haleva, bu tablonun zaten Türkiye'nin dokusu ve özünde bulunduğunu söyledi. Türk Musevi Cemaati Başkanı Ovadya da, bu yıl İbranilerin yeni yılı, Ramazan'ın ilk günü ve Türkiye'nin AB ile müzakerelere başlamasının aynı günlere denk geldiğini söyledi.
SEZER MESAJ DA YAYINLAMIYOR
Cumhurbaşkanı Sezer, iftar vermediği gibi, Ramazan ve bayram mesajları da yayınlamıyor. Oysaki Amerika Başkanı Bush, Vatikan, Hollanda Başbakanı Jan Peter Balkenende, Almanya'nın Kuzey Ren Westfalya eyaleti Aile, Kadın ve Uyum Bakanı Armin Laschet de, yayınladıkları mesajlarla İslâm âleminin Ramazan ayını kutladı.
CUMHURBAŞKANI NE YAPIYOR?
Hıristiyan ülke başkanları, ülkelerinde yaşayan Müslümanlar için saraylarında iftarlar verirken; Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, geçtiğimiz yıl Ramazan ayına denk gelen 29 Ekim resepsiyonunda halkın inançlarını hiçe sayarak mübarek Ramazan ayında içkili resepsiyon düzenlemişti. Sezer, oğlu Levent Sezer'in Miraç gecesindeki düğününde davetlilere içki servisi yapılmasına izin vermişti. Sezer, daha önce de Ramazan'da Müslümanların gözü önünde su içmişti.
Cumhurbaşkanı Sezer, kamusal alan ve laikliği ileri sürerek Köşk'te iftar vermezken; Hıristiyan devlet başkanları ve yöneticileri her yıl Ramazan ayında ülkelerinde yaşayan Müslümanlara iftar veriyor. ABD Başkanı George W. Bush ve Dışişleri Bakanlığı, Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer, Avusturya Halk Partisi üyesi Hannes Dr. Swobada, Amsterdam Belediye Başkanı Job Cohen, ülkelerinde yaşayan Müslümanlara iftar veriyor. Çankaya'da Kur'an okunmasına Sezer tarafından izin verilmezken, Hıristiyan ülkelerinde verilen iftarlarda Kur'an okunuyor. Müslümanlar cemaat olup namaz kılıyor. Müslümanlar için haram olan etlerin bile menüde olmamasına dikkat ediliyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:55

İLGİLİ HABERLER