Medya
  • 26.8.2009 00:00

VAKİT'İN DİLİPAK İNTİKAMI AĞIR OLDU!..

Vakit yazarı Abdurrahman Dilipak'ın evinin, 28 Şubat sürecinin etkin isimlerinden Oramiral Güven Erkaya'nın ölümü üzerine köşesinde "Hakkımı helal etmiyorum" ifadesini kullandığı gerekçesiyle çarptırıldığı tazminata karşılık satılması üzerine, Vakit'ten büyük bir misilleme geldi. Vakit Dilipak'ın satılan evinin parasını alan Erkaya'nın varislerinin peşini bırakmıyor.

Güven Erkaya'nın 3 lüks dairesinin olduğunu ortaya çıkaran Vakit, bugün de Güven Erkaya'nın oğlu Argun Erkaya’nın Büyük Mason Mahfili’nin İstanbul kayıtlarındaki ismine ulaştı.

Bugün sürmanşetten "Askeri savcı daha neyi bekliyor?" sorusunu yönelten Vakit gazetesi, Erkaya'nın oğlunun 'mason kaydı'nı yayınladı.

İşte Vakit'in bugün sürmanşetten verdiği Erkaya'nın 3 lüks dairesi haberi ile Erkaya'nın oğlunun mason çıktığı yönündeki haberi...

Askerî savcı daha neyi bekliyor?

Güven Erkaya'nın, 2'si Etiler Alkent sitelerinde, 1'i Ulus'taki Kibele Konutları'nda 3 lüks dairesinin olduğunun ortaya çıkması, gündeme bomba gibi düşerken, İlhami Erdil konusunda acilen soruşturma başlatan askeri savcılığın, Erkaya için hala harekete geçmemesi, “Askeri savcılık daha neyi bekliyor” sorusuna yol açtı.

Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Oramiral Güven Erkaya'nın daire sahibi olduğu Kibele Konutları'nın müteahhidi Korkmaz Yiğit Vakit'e konuştu. Yiğit, Kibele Konutları henüz inşaat halindeyken, Güven Erkaya da görevdeyken Erkaya'nın bir daire aldığını doğruladı. Güven Erkaya'ya emekliliğinin ardından Kibele'de büro açtığını doğrulayan Korkmaz Yiğit, “Emekli olduktan sonra bizim yaptığımız binalardan bir tanesini ofis olarak kullanması için tahsis ettik. 1997'de emekli olduktan sonra birkaç yıl orayı kullandı, biz de bu durumdan büyük memnuniyet duyduk” dedi. Erkaya'nın Kibele Konutları 21. Blok'tan daire aldığını belirten Korkmaz Yiğit, “Kendisine elimizden gelen yardımı yaptık. Ama Güven paşa ödemelerde güçlük çektiğini söyledi. Benim bildiğim kadarıyla bu daireyi bir süre sonra sattı. Sonradan aldıysa bilmiyorum. Çünkü ben Gülden hanımla 2000 yılında Güven paşanın ölümünden itibaren hiç konuşmadım. Kibele'de annem, kardeşlerim ve yakınlarım oturmasına rağmen yönetimde olmadığım için kimlerin daire alıp sattığını çok iyi bilmiyorum. Sitede toplam 196 daire var. Bu 196 dairenin de tamamını sattık. Daireler satıldıktan sonra Güven paşa veya ailesi ilerleyen yıllarda bir yer almıştır veya almamıştır bilmiyorum. En doğrusu yönetime sormak lazım. Yönetimin verdiği bilgiler kesinlikle doğrudur” diye konuştu.


EV GÜLDEN ERKAYA ÜZERİNE KAYITLI, SİTE YÖNETİCİLERİNE KOMŞU

Korkmaz Yiğit'in yönlendirmesi ile Kibele Konutları'nın Site Müdürü Hamit Tuğ ile görüştük. Tuğ, Kibele Konutları 21. Blok'ta Gülden Erkaya adına kayıtlı bir daire olduğunu doğruladı. 2 numaralı dairede Gülden Erkaya'nın kızı Asuman Kıratlı oturuyor. Komşuları kendilerini kiracı olarak biliyor ama Asuman hanım annesinin dairesinde ikamet ediyor. Asuman Kıratlı'nın komşuları ise site yöneticisi Gülem Karakulak ve Korkmaz Yiğit'in asistanı Sibel Hanım. Edinilen bilgiye göre Gülden Hanım'ın dairesi bir süre önceye kadar kiradaydı. Mart ayı içerisinde Asuman Kıratlı Etiler Mahallesi Tunca Sokak'taki evlerinden bu siteye taşındı. Asuman Kıratlı'ya ise bir süredir tatilde olduğu için ulaşılamadı.

Korkmaz Yiğit'in, Güven Erkaya'nın donanma komutanı olduğu (1992-1995) dönemde bir dairenin parasını ödemekte zorlandığı sözleri, o gün bir dairenin parasını ödemekte zorlanan Erkaya'nın 3 yıl sonra ikisi Etiler Alkent'te 3 daireyi nasıl aldığı sorusunu gündeme getirdi. Yiğit'in sözleri dairelerin paralarının nereden bulunduğu yönündeki kuşkuları arttırdı.


ERDİL'İN RÜTBELERİ VE DAİRELERİ ELİNDEN GİTTİ


Bilindiği gibi 1997'de Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan emekliye ayrılan Güven Erkaya'nın, emekliliğinin ardından Etiler'de jet sosyetenin ikamet ettiği Alkent'te 2, Kibele Konutları'nda da 1 dairesinin olduğu ortaya çıkmıştı.

Deniz Kuvvetleri eski Komutanı İlhami Erdil'in Alkent Sitesi'nde 2 dairesinin olduğu tespit edilmiş, askeri mahkemede yapılan yargılama sonucunda Alkent'teki 2 lüks daireye devlet el koymuştu. Yargılama sonucu İlhami Erdil 1 yıl hapis yatmış, ayrıca rütbeleri de sökülmüştü.

Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Oramiral Güven Erkaya'nın 3 lüks daireyi asker maaşı ile nasıl aldığı tartışılırken, Kibele Konutları'nın müteahhidi Korkmaz Yiğit'ten de şok açıklamalar geldi. Yiğit, Erkaya'ya Kibele Konutları'ndan daha inşaat halinde bir daire sattığını, ancak Güven Erkaya'nın ödemede zorluklar yaşadığını iddia etti.

ERKAYA’NIN OĞLU ARGUN MASON ÇIKTI

28 Şubat sürecinde dindar insanlara yaptığı baskılarla bilinen Batı Çalışma Grubu’nun kurucusu Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Oramiral Güven Erkaya’nın oğlu Argun Erkaya’nın, Büyük Mason Mahfili’nin İstanbul üyelerinden birisi olduğu ortaya çıktı.
Güven Erkaya’nın varislerinden oğlu Argun Erkaya’nın ilginç bir bağlantısı tespit edildi. Galatasaray Lisesi mezunu olan Argun Erkaya’nın Büyük Mason Mahfili’nin İstanbul kayıtlarında ismi yer alıyor.

Argun Erkaya’nın isminin yanında baba adı olarak “Güven” ismine yer verilmesi dikkat çekiyor. Galatasaray Lisesi camiası ile iyi ilişkileri bilinen Argun Erkaya, Galatasaray Spor Kulübü’nün yurtdışı gezilerini organize eden Pacha Tour’un da genel müdür yardımcılığını yapmıştı.

Argun Erkaya şimdilerde ise Levent’teki Galatasaray Soysal Tesisleri içindeki 1481 isimli restaurantı işletiyor. Büyük Mason Mahfili’nin listesinde Argun Erkaya’dan önce gelen isimler ise dikkat çekiyor. Buna göre Argun Erkaya’dan önce listede şu isimler yer alıyor; Onnik oğlu Hüsüman Ardaşeş, Levon oğlu Orakyan Aret, Hasan oğlu Argun Karagöz, Şevket oğlu Argun Yelutaş ve Serkis oğlu Ari Gürman.”

(cafesiyaset)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:32

İLGİLİ HABERLER