Gündem
  • 30.7.2008 17:43

VALİ AÇIKLADI: GÜNGÖREN'DEKİ PATLAMALAR ÖRGÜT İŞİ

ADNAN SULAR
İSTANBUL- İstanbul Valisi Muammer Güler, Güngören'de meydana gelen terör saldırısının bir örgüt işi olabileceğini söylerken, gözaltılara ilişkin açıklama yapmadı.
Vali Güler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki İl Güvenlik Komisyonu toplantısına katıldı. Toplantının ardından basın mensuplarının Güngören'de meydana gelen patlamalara ilişkin sorularını cevaplandıran Güler, "Biz bugün mutatbir İl Emniyet Komisyonu toplantısı yaptık. Toplantının değerlendirilmesi içerisinde elbetteki Güngören'de meydana gelen olayın da gündemimizde önemli bir yeri vardı. Şu anda söyleyebileceğim bir şey yok" dedi.
Güngören'de 17 kişinin ölümüne neden olan patlamalara ilişkin gözaltılarla ilgili bir soruya ise Vali Güler, "3 kişi, 5 kişi, 9 kişi, 19 kişi, işin gereği ne ise o yapılıyor. Onun için şu anda söyleyebileceğim bir şey yok. Sayısının bir faydası var mı size" şeklinde tepki gösterdi.
Bir gazetecinin, "Bombayı koyan teröristin kimliğin belirlendiği ve İstanbul dışına kaçtığı söyleniyor" şeklindeki sorusuna Güler, "Böyle bir yorum ve çalışma yok" yanıtını verdi.
Vali Güler, patlamaların örgüt işi olup olmadığı şeklindeki sorulara ise, "Elbetteki bir örgüt işi olduğunu söyleyebilirim" şeklinde cevap verdi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:28

İLGİLİ HABERLER