ADNAN SULAR
İSTANBUL- İstanbul Valisi Muammer Güler, Güngören'de meydana gelen terör saldırısının bir örgüt işi olabileceğini söylerken, gözaltılara ilişkin açıklama yapmadı.
Vali Güler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki İl Güvenlik Komisyonu toplantısına katıldı. Toplantının ardından basın mensuplarının Güngören'de meydana gelen patlamalara ilişkin sorularını cevaplandıran Güler, "Biz bugün mutatbir İl Emniyet Komisyonu toplantısı yaptık. Toplantının değerlendirilmesi içerisinde elbetteki Güngören'de meydana gelen olayın da gündemimizde önemli bir yeri vardı. Şu anda söyleyebileceğim bir şey yok" dedi.
Güngören'de 17 kişinin ölümüne neden olan patlamalara ilişkin gözaltılarla ilgili bir soruya ise Vali Güler, "3 kişi, 5 kişi, 9 kişi, 19 kişi, işin gereği ne ise o yapılıyor. Onun için şu anda söyleyebileceğim bir şey yok. Sayısının bir faydası var mı size" şeklinde tepki gösterdi.
Bir gazetecinin, "Bombayı koyan teröristin kimliğin belirlendiği ve İstanbul dışına kaçtığı söyleniyor" şeklindeki sorusuna Güler, "Böyle bir yorum ve çalışma yok" yanıtını verdi.
Vali Güler, patlamaların örgüt işi olup olmadığı şeklindeki sorulara ise, "Elbetteki bir örgüt işi olduğunu söyleyebilirim" şeklinde cevap verdi.
VALİ AÇIKLADI: GÜNGÖREN'DEKİ PATLAMALAR ÖRGÜT İŞİ

Hızlı Özet
“Vali Güler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki İl Güvenlik Komisyonu toplantısına katıldı.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Mısırlı ile dans eden iki kadın polis işinden oldu
Kazakistan'da iki kadın polis memuru, görev başındayken Mısırlı blog yazarı Hajjajovic ile dans ettikleri gerekçesiyle görevden uzaklaştırıldı.

Mali'deki Tuaregler Türkiye ile görüşmek istediklerini açıkladı
Mali’nin kuzeydoğusunda faaliyet gösteren Tuareg grubu FLA, Rusya’nın Africa Corps güçleriyle doğrudan temas kurduğunu açıkladı. Grup, Mali krizinin çözümü için Türkiye’den kendisini dinlemesini istedi.

Suriye Cumhurbaşkanı Şara'dan Erdoğan çıkışı
Dubai'de düzenlenen Arap Medya Zirvesi'nde konuşan Şara, 1979'dan bu yana uygulanan kısıtlamalar nedeniyle Suriye'de finans ve bankacılık sistemlerini tanımadan yetişen nesiller olduğunu söyledi.

Dehşet görüntüler... Husiler çatışma görüntülerini yayımladı
Yemen’de Husiler ile Suudi Arabistan destekli hükümet güçleri arasındaki çatışmalar yeniden şiddetlendi. Husiler sahadaki çatışmalara ait yeni görüntüler yayımlarken, son gelişmelerde Kızıldeniz kıyısındaki stratejik bölgelerde ilerleme sağladıkları bildirildi. Çatışmaların Babülmendep Boğazı çevresine yayılması, bölgedeki askeri gerilimin yanı sıra deniz ticareti ve enerji sevkiyatına ilişkin endişeleri de artırdı.