Gündem
  • 27.10.2020 00:39

Vali açıkladı!.. Teröristler Paramotor ile gelmiş

Hatay Valisi Rahmi Doğan Twitter hesabından patlamaya ilişkin açıklamada bulundu. Doğan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Güvenlik birimlerimizin Payas kontrol noktasında şüphelendiği 2 teröristten biri takip sonucunda İskenderun da etkisiz hale getirilmiş ve bu esnada bir patlama meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır. Operasyon devam etmektedir. Kamuoyu bilgilendirilecektir."

Doğan, sonrasında 18 Ekim'de 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini anımsatarak, şöyle konuştu:

"19 Ekim'de de bir teröristi sağ, bir teröristi ise ölü olarak ele geçirmiştik. Sağ olarak yakalamış olduğumuz terörist, gri listede aranan firari HDP Muş Milletvekili Demir Çelik'in oğlu Yoldaş Selim Çelik tutuklanmıştır. İstihbarat birimlerimizin yapmış olduğu çalışma neticesinde, 4 kişilik bir grubun 2 parti halinde, 28 Eylül ve 10 Ekim'de 'paramotor' diye tabir edilen bir uçan aletle Münbiç'ten kalkarak sınır boyundan Amanoslar'a indiklerini tespit ettik. Bu tespit neticesinde, güvenlik birimlerimizin çalışması 19 Ekim'de neticesini verdi ve bir teröristi etkisiz hale getirdik, bir teröristi canlı yakaladık. Bugün geri kalan 2 teröristin yerini yine istihbarat birimlerimiz tespit etti. Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı hava kuvvetleri unsurlarınca sabah saat 11.00 sularında, teröristlerin bulunduğu noktalar hava kuvvetlerimiz tarafından vuruldu."

Sonrasında da bölgede operasyonların sürdüğünü anlatan Doğan, şunları kaydetti:

"Bugün İskenderun'a inen bu iki terörist güvenlik birimlerimizin Amanoslar'da sıkıştırması neticesinde kaçmayı tercih eden teröristlerdir. İlk etapta Payas'taki kontrol noktasında kısa bir temas yaşandı, peşinden İskenderun çevre yolunda tekrar güvenlik birimlerimiz bunları sıkıştırdılar. Gelmiş oldukları araçtan inerek kaçarken bir terörist imha edildi ve kendisini o esnada patlattı. İkinci terörist yine güvenlik birimlerimizin takibi sonucunda biraz önce etkisiz hale getirildi. Bugün itibarıyla Amanoslar'da PKK terör örgütü imha edilmiştir ve herhangi bir PKK terör örgütü birimi de kalmamıştır."

Hatay Valisi duyurdu: Teröristler paramotorla sızmışlar

Paramotor nedir? Paramotor nasıl ve nerelerde kullanılır? - Son dakika  haberleri

 

Hatay Valisi Rahmi Doğan son dakika açıklasında bulundu. Vali Doğan, meydana gelen terör saldırı girişiminin ardından yaptığı yeni açıklamada, "Bugün itibarıyla Amanos Dağları'nda PKK terör örgütü kalmamıştır." ifadelerini kullandı.Hatay Valisi Rahmi Doğan, Amanoslar'ın teröristlerden arındırıldığını söyledi. Hatay'ın İskenderun ve Payas ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonlarla 2 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlarla ilgili İskenderun ilçesinde açıklamalarda bulunan Hatay Valisi Rahmi Doğan, Amanoslar'da sıkışan son teröristlerin bu eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi.

PKK mağarasından paramotor çıktı! Paramotor nedir, nasıl kullanılır?

 

CNN Türk canlı yayınına bağlanan güvenlik uzmanı Abdullah Ağar'ın açıklamaları şu şekilde:

"Üst düzey bir saygıdeğer güvenlik yetkilimizden aldığımız bilgide önemli detaylar var. Menbiç'ten başlayan bir hikaye. Menbiç'ten paramotorlarla beraber ayın 28-29'unda Amanoslar bölgesine sızıyorlar. Niyet ve maksatları Amanoslar'daki kaybetmiş oldukları yoğunlaşmayı tekrar sağlamak. Burayı tekrar bir terör üssüne çevirmekle ilgili gayretleri var. 28-29'unda bu sızanlar Zirot Kod'la-Harun Kod, bunlar sızmayı gerçekleştiriyorlar. Bizimkiler istihbarat elde etmiş olduğu için karşı operasyon düzenliyorlar. Bugün öğleden sonra İHA ve SİHA'larla hem keşif hem de yumuşatma harekatı icra edilmiş bölgeye. Bu hareketlenmeden sonra açıkçası bunların deşifre oldukları ve kendilerini gösterdikleri gözüküyor.

Deşifre olmanın verdiği panikle bir şekilde eylem gerçekleştirmek istiyorlar. İskenderun'a doğru sızma gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Konuşmuş olduğum güvenlik yetkilisi şu an için canlı bir bomba eylemi olduğunu teyit etmedi ama bahsedilen teröristlerin hepsinin üstünde de el bombası var dedi. Bahse konu 4 teröristin de hepsinin üzerinde de; gerek yakalanan eski HDP'li milletvekilinin oğlu olmak üzere gerekse bu Zirot Kod-Harun Kod hepsinin üzerinde el bombası olduğunu ifade etti. Bir el bombası patlatma olayıyla karşı karşıya kalacağımızı söyledi. Diğer teröristin de yakalanacağını söylemişti. Sayın Soylu da diğer teröristin yakalandığını söyledi.

El bombası paralandığı zaman yaklaşık 400 parçaya ayrılan bombalar var. Bu anlamda birkaç tane el bombası kullanıldığında, kapalı alanlarda etkisi çok yüksek olur.

EL BOMBASINI TERÖRİST Mİ PATLATTI?

Detayları bakanımız anlatacak ama bir terörist bir şekilde vurulmuşsa, bir şekilde zarar vermek istiyorsa üzerindeki el bombalarını patlattığını, tuzakladığı yani pimini çekerek kendi altına sıkıştırdığına dair çok fotoğrafla karşı karşıya kaldık. Bunlardan bir tanesiyle karşı karşıya kaldığımızı değerlendiriyorum. Atmaya da çalışmış olabilir, atamadan elinde patlatmış olabilir, yakın civarda pimini çektiği için de patlamış olabilir. Çünkü bu tür şeylerde heyecan anında pimi çekmek zordur. El bombasını çekip bir şekilde hazır tutuyorsa bir kurşun vuruşuyla başka bir olası etkiyle el bombası patlayabilir. El bombası, ya bizim vuruşumuzla ya da kendi iradesiyle bizzat patlatılmış geliyor bana."

Güncellenme Tarihi : 27.10.2020 00:57

İLGİLİ HABERLER