Medya
  • 6.1.2014 02:16

Vali Coş'a RTÜK şoku

Milliyet gazetesinden Önder YILMAZ'ın haberine göre, Vali Coş, Fatih Portakal ile Türkiye Trendleri adlı programda hakkında, "Sağı solu oynuyor", "Ağzından çıkanı kulağının duymadığı belli", "Kırklareli'nde aşk-ı memnu durumu var", "kulağında vatandaşla girdiği kavgadan dolayı yara izi var" ifadelerinin aile saadetine ağır darbe olduğunu kaydetti. RTÜK, ifadelerin espri amaçlı söylendiğini Fox TV'ye ceza verilmesini gerektirecek bir konu bulunmadığı kararını alırken Vali Coş'a, "İddiaların gerçekliği tarafımızdan bilinemez. Mahkemelere başvurarak cevap ve düzeltme hakkını kullanabilirsiniz" tavsiyesinde bulundu.


Yasak aşk iddiası

Vali Coş, avukatları aracılığıyla RTÜK'e yaptığı başvuruda Fatih Portakal İle Türkiye Trendleri adlı programda "Sağı solu oynuyor" ve "Ağzından çıkanı kulağı duymuyor" ifadeleriyle kendisine aşağılanarak hakaret edildiğini kaydetti. Coş, "Kırklareli'nde aşk-ı memnu durumu var" ve "kulağında vatandaşla girdiği kavgadan dolayı yara izin var" sözleriyle de yasak aşk yaşadığı iddiasında bulunulduğunu ve bunun aile saadetine ağır darbe olduğunu belirtti. Coş'un avukatlarının şikayet dilekçesinde, "Kırklareli'nde aşk-ı memnu durumu var ifadesi aile saadetine ve hayatını ağır bir darbe niteliğindedir. Aşk-ı memnu diğer bir ifade ile yasak bir aşkın Sayın Valimizin görev yaptığı hiçbir ilde ve görevinde yaşanmadığı sabittir" ifadeleri yer aldı.

Espri yapmışlar

Şikayeti inceleyen RTÜK uzmanları ise, hazırladıkları raporda; programda güncel bir konunun espritüel bir dille ele alındığını belirterek, "Vali Coş hakkında yapılan sohbet herhangi bir iftira ya da hakaret içermemekte ayrıca eleştiri sınırları ötesine geçmemektedir. Vali Coş hakkında sarfedilen 'sağı solu oynuyor' cümlesi Vali Coş'un halka hitap biçiminin eleştirilmesi üzerine yaptığı açıklama için söylenmiştir. Eleştiri konusu olan Vali Coş'un kullandığı kelime ise konuklar tarafından söylenmemiştir. Vali Coş'un Kırklareli'nde görev yaptığı sırada yasak aşk yaşadığı yönündeki iddialar, 'olduğu iddia ediliyor', 'söyleniyor' gibi ifadelerle anlatılmış, ortada kesin bir durumun varlığından söz edilmemiştir" dedi.

Mahkemeye git

Üst Kurul ise, rapor doğrultusunda yaptığı görüşmede, RTÜK mevzuatına herhangi bir aykırılık bulunmaması nedeniyle Fox TV'ye ceza verilmemesini oybirliği ile kararlaştırdı. RTÜK, Coş'a, iddialarında ısrarcı olması halinde, "Ayrıca iddialara ilişkin gerçekliğin tarafımızdan bilinemeyeceği, bunun da birlikte mahkemelere başvurularak düzeltme ve cevap hakkının kullanılabileceği açıktır" tavsiyesinde bulundu.

Milliyet

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:44

İLGİLİ HABERLER