Gündem
  • 26.1.2014 14:16

"Vali görevini yaptı, Aziz Kocaoğlu afra tafra yapmasın"

İZMİR  - İzmir’de seçim çalışmalarına devam eden AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, liman işletmelerine yönelik yolsuzluk operasyonunun durdurulması için devreye girdiği iddiaları üzerine Vali Mustafa Toprak’ın istifasını isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu’na tepki gösterdi. Yıldırım, "Aziz Kocaoğlu, afra tafra yapmasın. Vali görevini yaptı" dedi.
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, pazar mesaisine erken saatlerde başladı. Bornova Naldöken’de çalışmaları devam eden İstanbul-İzmir otoyolunda incelemelerde bulunan Yıldırım, şantiye işçileriyle çay içip sohbet etti. Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan’dan çalışmalara yönelik bilgi alan Yıldırım, iki önemli çalışma yaptıklarını kaydetti. Yıldırım, “Bir tanesi İzmir Çevre Yolu’na, Kemalpaşa Torbalı’ya bağlantı. Bir de Aydın’dan gelen trafiği Ankara yoluna veya Manisa’ya aktaracak bağlantı. Bir tanesi de kuzeyden gelen trafiği şehir içine otogara verecek aynı zamanda da Aydın Denizli istikametine yani şehir içi trafiği ile transit trafiği birbirinden ayıracak çok önemli bir kesim. Belkahve’de tünel var, viyadük var. Sanat yapıları var. Onlar hakkında geniş bilgi aldık. Bunlar 2015’te tamamlanmış olacak. Diğer önemli bir kesimde Bursa’ya kadar körfez geçişi de dahil olmak üzere yaklaşık 4 bin metre toplam açıklığı olan bir köprü var İzmit Körfezi içerisinde. Bunun da mart ayının ortalarında mart ayının 15’inde denizden ayakları çıkmaya başlayacak. Böylece 2015’te Bursa’ya kadar açılmış olacak. Ayrıca İzmir’den de 50 km bir bölüm faaliyete geçmiş olacak” şeklinde konuştu.

“İZMİR’E NE YAPTI ONU ANLATSIN”
Telefon kayıtlarının ortaya çıkmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, Vali Toprak’ı istifaya davet etmesiyle ilgili de konuşan Yıldırım, “Benim Sayın Başkan'a tavsiyem, İzmir'le ilgili konuşsun. İzmir'e ne yaptı, ne yapacak, onları İzmirlilere anlatsın. İşine baksın. Böyle afra-tafra yapıp, 'Biz İzmirliyiz, İzmir çukuru... Denize de döker sandığa da...' gibi kendisine yakışmayan laflar etmesin. Valimiz de görevini yapıyor. Devletin valisi. Onunla ilgili de 'Nereden geldiği malum' gibi laflar etmesin. Valinin geldiği yer de belli, geçmişi de belli. Devletin kendisine verdiği görevi şerefiyle, onuruyla yapıyor" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:10

İLGİLİ HABERLER