Gündem
  • 30.5.2013 09:20

Vali müjdeyi verdi

Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, gelen huzur havası ile birlikte Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yapımı devam eden havaalanı inşaatının bu yıl tamamlanacağı müjdesini verdi.

 30 Kasım 2011 tarihinde ihalesi yapılan ve 29 Nisan 2011 tarihinde yapımına başlanan Yüksekova Havaalanı’nda havaların düzelmesi ve hükümet tarafından başlatılan çözüm süreci ile beraber yaklaşık bir ay önce yeniden başlayan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Geçen yıl ağustos ayında havaalanı inşaatında çalışan yaklaşık 11 iş makinesinin PKK üyeleri tarafından ateşe verilmesi ve sonrasında başlayan kış mevsimi nedeniyle alt ve üstyapı çalışmaları tamamen durmuştu. Havaalanının üst yapısında da çalışmaların başladığını belirten şantiyesi yetkilileri, havaalanında yer alacak binaların yapımının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

Makamında İHA muhabirine açıklamada bulunan Vali Alimoğlu, Hakkari’nin en büyük sıkıntılarından ve zorluklarından birinin ulaşım meselesi olduğunu ifade ederek, “Hakkari’ye gelip gitmek isteyenler veya Hakkari’den, Ankara ve İstanbul’a gitmek isteyenler uzaklıktan şikayetçi idi. Bu sebeple hükümetimiz en müsait yer olan Yüksekova ilçemizde havaalanı inşaatı planladı. Geçen yılların zorlukları nedeni ile biraz gecikti. Ancak bu yıl Allah’a hamdolsun ilimizin huzur havası iyileşti daha da gelişiyor. Bunun gelişmesi ve korunması için hep beraber gerekenleri yapıyoruz. O münasebetle bu yıl inşaat hızlandı ve bu yılsonuna yetişecek. İlimizin ve bölgemizin hava ulaşımı ihtiyacını karşılayacak. Bu sayede bu surette de Hakkari ile Ankara mesafesi 2,5 saatte düşecek. İstanbul’a ile mesafesi ise 3 saatte düşecektir” dedi.

“HUZUR HAVASI İLE YATIRIMLAR HIZLA DEVAM EDİYOR”

Vali Alimoğlu, kentteki diğer yatırımların da gelişen huzur havasına paralel olarak hızla devam ettiğini söyleyerek, “Baraj yatırımları devam ediyor. Yol yapım çalışmaları devam ediyor. Hükümetimiz bu yıl KÖYDES’ten 9 milyona yakın para gönderildi. Bunun planlamasını yaptık, çalışmalara devam ediyoruz. Özelikle tarım ve hayvancılığı geliştirmek için çok büyük gayret gösteriyoruz. Vatandaşımızın bunu anlayacağına inanıyoruz. Keza Doğu Anadolu Projesi’nde (DAP) 5 milyona yakın bize para tahsis edildi. Bunu da tarımsal sulama işlerinden büyük işler yapmayı bekliyoruz. İnşallah ilimizi 2013 yılında hem huzuru hem ekonomik gelişmelere hem sosyal gelişmesi için iyi olmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:54

İLGİLİ HABERLER