Gündem
  • 29.6.2014 12:22

Vali Mutlu'dan 'bayrak indirme' açıklaması

Namaz çıkışı DHA'ya konuşan Mutlu, Hüseyin Avni Paşa Köşkü'nün yanması ve Gaziosmanpaşa'da polis merkezinin bayrağını indirmeye çalışan kişinin yaralı ele geçirilmesiyle ilgili soruları yanıtladı.

"İTFAİYENİN RAPORU BİRKAÇ GÜNE ÇIKAR"

Üsküdar'daki Hüseyin Avni Paşa Köşkü'nün tamamının yanmasıyla ilgili itfaiyenin hazırlayacağı raporun önemli olduğunu ifade eden Vali Mutlu, "İtfaiye Daire Başkanlığımızın hazırlayacağı rapor birkaç güne çıkar. Ondan sonra net birşey söylenebilir. İlk belirlemelere göre herhangi bir tahminde bulunmak mümkün değil. Kullanılan bir mekan değil, boş bir mekan. Sebebini araştırmamız gerekecek. İtfaiye'nin raporu önemli burada. Adli ve idari soruşturmanın sonucunda kamuoyuyla daha net, aydınlatıcı doğru bilgiyi paylaşmamız mümkün olacak. Bu tür eski tarihi binalarda karşılaştığımız şey ağırlıklı olarak elektriğe bağlı arıza problemlerinden çıkıyor. Bunun için erkenden birşey söylemek doğru değil. Net bir araştırma sonucunda doğru bilgiyi kamuoyuyla paylaşırız" dedi.

GAZİOSMANPAŞA'DAKİ BAYRAK İNDİRME OLAYI

Gaziosmanpaşa'da polis merkezinin bayrağını indirmeye çalışan Ali O. adlı kişinin polis tarafından bacağından vurularak ele geçirilmesine ilişkin de açıklanmalarda bulunan Vali Mutlu, "Şahıs olaydan sonra yaralı olarak ele geçirildi. Önce Gaziosmanpaşa'da özel bir hastanenin önündeki Türk bayrağını elindeki bıçakla ipini kesmek suretiyle indirdi. Sonra 250-300 metre ilerideki Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğümüz önündeki Türk bayrağına yönelik de aynı saldırıyı gerçekleştirmek isteyen saldırganı bayrağın ipini kesmek üzereyken elindeki bıçağıyla birlikte ordaki görevlilerimiz uyarmak daha sonrada devam etmesi nedeniyle de etkisiz hale getirmek suretiyle ayağından yaralayıp ele geçirdiler. Bu şahsa yönelik elinde bıçak da olması nedeniyle de bir boğuşma da gerçekleşiyor. Karşı koyması nedeniyle de ayağından yaralanmak suretiyle de ele geçmiş oluyor" diye konuştu.

"PROVOKATİF EYLEM"

Bu tür eylemleri provokatif eylemler olarak gördüğünü belirten Vali Mutlu, "Çünkü bizim kutsalımız olan şanlı bayrağımıza akıl sahibi birisinin bu saldırıyı gerçekleştirmesi mümkün değil, dolayısıyla bir provokatif eylem olduğunu düşünüyorum. Neden nasıl yapıldığını adli sorgulama sonucunda adli makamlar daha net belirleyeceklerdir" dedi.

"EMNİYET GÖREVLİLERİMİZİ DE BİR KEZ DAHA YÜREKTEN KUTLUYORUM"

Vali sözlerini şöyle sürdürdü: "Bayrağımıza yapılan hareketler nerede olursa olsun öncelikle milletin sinesinde en şiddetli şekilde kınanır. Milletimiz bu saldırıları yapanları asla affetmez. Bu tür eylemlerin mahkumiyeti milletin nezlinde fevkalade ağırdır. Emniyet görevlilerimiz de gerekli olan görevlerini yerine getirdiler. Onları da bir kez daha yürekten kutluyorum"

VALİ MUTLU'DAN RAMAZAN MESAJI

Vali Mutlu ramazan ayına girilmesi nedeniyle de, "Ramazan ayının huzurlu ve birlik beraberlik içerisinde geçmesini yürekten diliyorum. Hem ülkemizde hem de islam dünyasında ve bütün insanlık aleminde Huzura rahmete berekete vesile olsun. Ramazanı geçirerek barış ortamında memleketimizde Ramazan bayramını kardeşçe kutlamak hepimizin en büyük dileği. Herkesin Ramazanını yürekten kutluyorum" ifadelerini kullandı. Vali Mutlu ayrıca cami'deki vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

VATANDAŞLARLA FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ

Vali Mutlu, Sultanahmet Camii'nde kıldığı Teravih namazı sonrası cami içerisinde vatandaşlarla selamlaştı. Bu sırada Vali Mutlu'nun yanına gelen bazı kişiler hatıra fotoğrafı çektirdi.

Uzay KESMEN/ İSTANBUL, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:48

İLGİLİ HABERLER