Gündem
  • 30.4.2022 16:26

Vali Soylu'ya rest mi çekti

‘Kızağa çekilen Uşak Valisi Kocabıyık, Soylu’ya rest çekti’

Geçici olarak merkeze çekilen Uşak Valisi Funda Kocabıyık'ın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun “istifa et” çağrısına rest çektiği iddia edildi.

Geçen yıllarda skandal yükselişiyle gündeme gelen Uşak Valisi Funda Kocabıyık, eşi eski AKP Milletvekili Hüseyin Kocabıyık’ın Gezi davası kararına tepkisinin ardından geçici görevle İçişleri Bakanlığı emrine görevlendirilmişti.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu‘nun Vali Funda Kocabıyık’ı arayıp istifaya çağırdığını öne sürdü.

İddiaya göre Soylu, gece yarısı Vali Kocabıyık’ı arayarak tweet dolayısıyla sitem etti. “İstifa edin” diyen Soylu’ya ise Kocabıyık rest çekti.

İstifayı kabul etmeyen ve Soylu’ya “Siz görevden alın” diyen Kocabıyık sabah saatlerinde merkeze çekildi. Öte yandan el çektirilmesini isteyen ismin ise Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğu öne sürüldü.

NE DEMİŞTİ?

Eski AKP’li vekil Hüseyin Kocabıyık, Gezi Davası’nda çıkan hapis cezalarına sosyal medya hesabından tepki gösterdiği paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bizimki de nasıl bir kader böyle! Tüm hayatımızda CHP’nin 1946’da yaptığı seçim hilesini tenkit ettik. 2019’da İstanbul’da bir benzerini biz yaptık. Hayatımız boyunca Menderes’i ipe çeken zalim hakim ve savcılara lanet okuduk; şimdi onların benzerleri vicdansız hükümler kuruyorlar. Hukuk dışı kararların hakim ve savcıları bizi, hayatımızı adadığımız ne kadar kutsal değer varsa onları savunamaz hale getiriyorlar. Bu karar sahipleri mazide başardığımız her şeyi yıkıyorlar aslında. Bu yıkıma dur diyecek otorite bellidir ve ondan imdat istiyoruz.”

Güncellenme Tarihi : 30.4.2022 16:29

İLGİLİ HABERLER