Gündem
  • 3.8.2008 20:22

VALİ'DEN ÇİN MALINA KARŞI KAMPANYA

15.Yatağan Bıçakçılık ve Kefe Yaylası Şenlikleri Kefe Yaylası'nda gerçekleştirildi. Meşale yakımı, demir dövme gösterisi, festival ağası seçimi, mehteran gösterisi, yağlı güreşler, 4x4 Offroad Kulübü gösterisi gibi etkinliklerin düzenlendiği festivalde, Göksel, Ozan Nihat, Efe, Yeşim Şimşek ve Murat Başaran da verdikleri konserler ile festivale katılanları coşturdular.

Festivalin ikinci günü etkinliklerine Vali Yavuz Erkmen, Denizli milletvekilleri Mehmet Salih Erdoğan ve Mithat Ekici, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi, Serinhisar Kaymakamı Mustafa Yıldız, Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yüceliş, Yatağan Belediye Başkanı Nevzat Şenel ve Denizli'nin çeşitli yörelerinden gelen vatandaşlar katıldı.

Yatağan bıçakçılığının tanıtımı için yapılan festivalde katılımcılar Manisa Turgutlu Mehteran Takımının gösterileri ile karşılandılar. Mehteran takımının gösterilerinin ardından festival dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Yatağan Belediye Başkanı Nevzat Şenel, festivalin amacının Yatağan'ın bıçakçılığının ve Kefe Yaylasının tanıtımını yapmak olduğunu belirterek, " Böylelikle beldemizde üretilen bıçak, Pala ve diğer ürünlerin tanıtımını yapıp iç turizmi hareketlendirerek beldemizin kalkınmasını sağlamak istiyoruz. Bıçakçılığımızın daha da gelişmesi ve üretimin artması, gençlerimizin de dışarıya göçünü engelleyecektir. Bunun için Avrupa Birliği'ne 1 milyon 400 bin Avro'luk bir proje başvurumuz oldu. Bu proje başvurumuz kabul edilirse gençlerimizin de burada iş bulmalarını sağlamış olacağız" dedi.

Denizli milletvekilleri Erdoğan ve Ekici ile Denizli Belediye Başkanı Zeybekci de yaptıkları konuşmalarda ata yadigarı bıçakçılık ve demircilik sanatının daha da gelişmesi ve günün şartlarına uyum sağlayarak pazarlama imkanlarının arttırılmasının ülke ve Denizli ekonomisi açısından taşıdığı önemi vurguladılar.

Kaymakam Mustafa Yıldız da bıçak üretiminin Yatağan için önemine dikkat çekerek, Yatağan'da üretilmekte olan bıçak, kesici alet ve teknik aletlerin kaliteden taviz verilmeden üretilmekte olduğunun altını çizdi.

Yatağan ve Buldan gibi yerlere gelenlerin o yörenin ürünlerini almaya geldiklerini, ancak bu yörelerde Çin malı ürünlerin satılmasının adeta kendi bindikleri dalı kesmek anlamına geleceğini ifade eden Vali Erkmen, "Yatağanlı üreticilerimize söylüyorum; Kimse Çin malı alıp satmasın. Yerli kültürümüzü ve ürettiğimiz ürünleri koruyalım. Aksi takdirde kendi bindiğimiz dalı kesmiş oluruz. Yatağan'a gelenler buranın ürünlerini almaya geliyorlar, Çin malı almaya değil. Yoksa o Çin mallarını istedikleri her yerde bulabilirler. Kimsenin kendi yöresine ihanet etmeye hakkı yok" diye konuştu.

Yörelere has üretimlerin gerçekleştirildiği yerlerde aynı vasıfta Çin malı ürünlerin satılmasını engelleme yönünde çalışmaları önümüzdeki günlerde hayata geçireceklerini söyleyen Vali Erkmen, "Eğer bu yörelerimizde Çin malı ürünler satmak isteyenler çıkacak olursa, bu ürünleri ayrı bir bölümde ve üzerinde "Çin Malıdır" etiketi koyarak satacaklar. Yatağan'a bıçak almaya gelen birine Yatağan malı diye Çin malı ürün satılamayacak. Alıcı aldığı ürünün Çin malı mı yoksa Yatağan malı mı olduğunu bilecek. Bunu sıkı şekilde takip edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Erkmen ve protokol üyeleri Festival ateşini yaktılar ve demir dövdüler. Festival alanında açılan stantları da gezen Vali Erkmen ve protokol üyeleri bazı stantlarda rastladıkları Çin malı bıçakları kaldırttılar ve Yatağan üretimi bıçaklardan satın aldılar.

CİHAN

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:22

İLGİLİ HABERLER