Asayiş
  • 29.8.2017 23:40

Valilikten 'zehirli varil' açıklaması

Ankara Valiliği, Mamak ilçesi Bostancık Mahallesi'nde boş alana içinde zehirli maddelerin bulunduğu varillerin bırakılmasıyla ilgili sorumlular hakkında adli tahkikat başlatıldığını, söz konusu atıkların lisanslı bir tesise bertaraf edilmek üzere gönderildiğini açıkladı.

Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Zehirli varillerin boş bir alana bırakıldığı yönündeki ihbar üzerine, Mamak ilçesi Bostancık Mahallesi 1579 Sokak ile 1577/1 Sokağın kesiştiği boş arsada yapılan kontrollerde aşağıdaki hususlar tespit edilmiştir. Hurdacılık yapan M.T. isimli şahıs tarafından, başka bir hurdacıdan alındığı beyan edilen yaklaşık 50 adet 200 litrelik boş kontamine atık varili ve yaklaşık 100 adet 20 litrelik boş kontamine atık boya ve tiner kutularının alana getirildiği, bahse konu atıkların tehlikeli atık sınıfında yer aldığı, ayrıca alanda 20 adet IBC tankı, muhtelif hurda metal atığı ve ambalaj atıkları bulunmuştur" denildi.

Sorumlular hakkında adli tahkikat başlatıldığının ifade edildiği açıklamada, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 2872 sayılı Çevre Kanunu'nun 20'nci maddesine göre idari para cezası uygulanması için işlem başlatıldığı kaydedildi.

İnsan ve çevre sağlığına olumsuz etki yapabilecek nitelikteki atıkların, Mamak Belediyesi tarafından otoparka kaldırıldığı, söz konusu atıkların lisanslı bir tesise gönderilerek bertarafı konusunda gerekli işlemler yapıldığı ve 29 Ağustos 2017 günü itibariyle lisanslı bir tesise intikalinin sağlandığı kaydedildi.

Güncellenme Tarihi : 29.8.2017 23:54

İLGİLİ HABERLER