Asayiş
  • 21.10.2008 00:34

VAN'DA DTP'Lİ GÖSTERİCİLER KARAYOLUNU TRAFİĞE KAPATTI

ŞÜKRÜ AKYÜZ
VAN  - Van'da Demokratik Toplum Partisi (DTP) İl Teşkilatı'nın organize ettiği yürüyüşün ardından göstericiler ateş yakıp Van-Bitlis karayolunu trafiğe kapattı. Göstericiler, seyir halindeki bir şehirlerarası otobüse de molotof koyteli ve taşlarla saldırdı.
Öğle saatlerinde DTP Van İl Başkanlığı önünde toplanarak AK Parti İl Başkanlığı'na yürüyen kalabalığın büyük bölümü yapılan basın açıklamasının ardından dağılırken, çoğunluğunu çocukların oluşturduğu grup ise çarşı merkezindeki bazı iş yerlerinin camlarını kırarak ara sokaklara dağıldı. Hacıbekir ve Süphan mahallelerinde toplanan grup, terörist başı Abdullah Öcalan'ın posterlerini açarak ateş yaktı. Süphan Mahallesi'ndeki grup, Van-Bitlis karayolunu taşlarla barikat kurarak trafiğe kapattı. Göstericiler,
Edremit ilçesinden şehir merkezine seyreden bir yolcu otobüsüne de molotof koyteli ve taşlarla saldırdı. Otobüs şoförü, alevleri üzerinden çıkardığı kazağı ile söndürdü. Bölgeye sevk edilen Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri yolu trafiğe açarak, göstericileri gaz bombası ile uzaklaştırmaya çalıştı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:09

İLGİLİ HABERLER