Gündem
  • 30.9.2013 20:32

Vanlılar pakete kızdı yürüyüş yaptı!..

Van'da sokaklara çıkan yüzlerce kişi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü istedi. Vanlılar bugün açıklanan paketi de protesto etti.

Van'da BDP ve HDP öncülüğünde "Öcalan'a özgürlük Kürdistan'a statü" şiarıyla düzenlenen yürüyüş BDP Van İl binası önünden başladı.

Yürüyüş sırasında TOMA'lar ve çevik kuvvetle kitlenin önüne geçen polis yürüyüşe engel olmak istedi. Ancak yaşanan gerginliğin ardından polis kitlenin geçişine izin verdi.

Yürüyüşe BDP PM Üyesi Saadet Becerikli, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, BDP Van İl Eşbaşkanı Figen Yaşar, BDP Van İl Eşbaşkan Yardımcısı Azim Yacan, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Van İl Eşbaşkanları Esen Günay ile Harun Okay ve İlçe belediye belediye başkanları katıldı.

Basın açıklamasını yapan BDP Van İl Eşbaşkan Yardımcısı Azim Yacan, Türkiye Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı paketin kamuoyunun beklentilerini karşılamaktan uzak olduğunu söyledi. Paketin içinin boş olduğunu BDP olarak daha önce kamuoyuna açıkladıklarını ve bir kez daha haklı çıktıklarını ifade eden Yacan, "Sayın Öcalan'ın müzakere koşulları ve şartlarının düzeltilmesine ilişkin bir şey yoktur. TMK'nin değiştirilmesi, anadilde eğitim gibi taleplerimiz karşılanmamıştır. Biz de yarın başlayacak olan yeni yasama yılında Meclis'e Kürt sorununun çözüm aciliyetini hatırlatmak amacıyla bu yürüyüşü düzenledik” dedi.

Yacan'ın ardından söz alan HDK Van İl Eşbaşkanı Harun Okay da paketin sadece 'İş olsun, torba dolsun' mantığıyla çıkarıldığını ve hiçbir sorunu çözemeyeceğini vurguladı.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:34

İLGİLİ HABERLER