Gündem
  • 7.10.2018 20:53

VAR Bozuldu Başakşehir'in golü güme gitti

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Medipol Başakşehir'i ağırladı. 0-0 devam eden mücadelenin 82. dakikasında Başakşehir, Elia ile 1-0 öne geçti ancak gol ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı. Bu pozisyon esnasında VAR sisteminde yaşanan arıza nedeniyle pozisyon tekrar izlenemezken Ali Palabıyık golü vermedi. Hollandalı futbolcu maç sonrasında bir paylaşım yaparak isyan etti

Dakikalar 82'yi gösterirken Eljero Elia, Edin Visca'nın pasında Fenerbahçe ağlarını havalandırırken yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. Ali Palabıyık bunun üzerine golü iptal etti ve VAR'ı bekledi. Ancak VAR sisteminde yaşanan arıza nedeniyle pozisyon tekrardan izlenemedi. Ali Palabıyık, VAR'dan faydalanamayınca yardımcısının kararına uyarak golü iptal etti.

Mücadele 0-0'lık skorla tamamlanınca iki takım da 1'er puana razı oldu. Elia maç sonrasında bir paylaşım yaptı ve bu karara tepki gösterdi. Hollandalı futbolcu yaptığı paylaşımda "Yemin ederim bunun futbolla bir ilgisi yok. Golümü çaldılar." ifadelerini kullandı.

VAR BOZULDU, BAŞAKŞEHİR'İN GOLÜ İPTAL EDİLDİ

Öte yandan Fenerbahçe ile Başakşehir arasında oynanan karşılaşmanın 80. dakikasında VAR sistemi bozuldu. Başakşehir'in 82'de attığı gol ofsayt gerekçesiyle iptal edilirken, VAR sisteminde görüntü izlenemedi. Sistem 85. dakikada yeniden düzeldi.

İKİNCİ ARIZA

Fenerbahçe'nin geçen hafta oynadığı Çaykur Rizespor maçında da bir arıza yaşanmıştı. Çaykur Didi Stadı'nda oynanan karşılaşmanın 75. dakikasında Riva'daki VAR Merkezi'nde yaşanan sorun nedeniyle sistem geçici olarak çalışmamıştı. Karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır, dördüncü hakem ile konuştuktan sonra iki takımın kaptanlarına da VAR sisteminin devre dışında kaldığı bilgisini vermişti. Karşılaşmanın 79. dakikasında sorun giderildi ve VAR sistemi yeniden devreye girmişti.

MAÇTAN NOTLAR

FENERBAHÇE

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasındaki Medipol Başakşehir karşılaşmasında takımının ilk 11'ini bozmadı. Ülker Stadı'nda oynanan maçta Cocu, hafta içi UEFA Avrupa Ligi D Grubu'nda Slovak temsilcisi Spartak Trnava karşısında 2-0 galip geldikleri müsabakanın kadrosunda değişiklik yapmadı.

- Sistem değişti

Spartak Trvana karşısında takımını 3-5-2 dizilişiyle sahaya çıkartan Cocu, Medipol Başakşehir önünde kadroyu bozmamasına rağmen sistemini değiştirdi.

Kalede Harun Tekin'e şans veren Cocu, savunma dörtlüsünü Mauricio Isla, Martin Skrtel, Roman Neustaedter ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluşturdu. Orta sahanın göbeğinde Diego Reyes ile Jailson, sağ açıkta Andre Ayew, sol açıkta ise Eljif Elmas görev aldı. Fenerbahçe'de ileri uçta ise Michael Frey ile İslam Slimani çift santrfor olarak görev yaptı.

- Soldado tekrar kadroda

Fenerbahçe'nin İspanyol santrforu Roberto Soldado, 5 müsabaka sonra maç kadrosuna girdi.

UEFA listesine yazılmadığı için UEFA Avrupa Ligi'ndeki iki maçta kadroya giremeyen Soldado, ligdeki son 3 karşılaşmada da kadroya dahil edilmemişti.

İspanyol santrfor son olarak ligde 1 Eylül'de oynanan Kayserispor maçında görev almıştı.

- İkinci kaleci Berke Özer

Fenerbahçe'nin 18 yaşındaki file bekçisi Berke Özer, bu sezon ilk kez ikinci kaleci olarak kulübede yer aldı.

Volkan Demirel'in kadro dışı bırakılması, Carlos Kameni'nin ise federasyon listesine dahil edilmemesiyle Berke, ikinci kaleci pozisyonunda Medipol Başakşehir kadrosuna yazıldı.

Taraftarlar da genç kaleciyi tribüne çağırarak destek verdi.

- Mert Günok'a vefa

Fenerbahçeli taraftarlar, eski kalecileri Mert Günok'u tribüne çağırarak alkışladı.

Altyapıdan yetişip 2015 yılına kadar Fenerbahçe'de görev alan Medipol Başakşehir'in kalecisi Mert Günok, maçtan önce tribünlere çağrıldı. Sarı-lacivertli taraftarlar eski kalecilerini alkışlayarak vefa örneği gösterdi.

BAŞAKŞEHİR

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Fenerbahçe'ye konuk olan Medipol Başakşehir'de teknik direktör Abdullah Avcı, ligde son oynadıkları Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşmasının kadrosunda 1 değişikliğe gitti.

Avcı, Kerim Frei'ın yerine sakatlığı geçen İtalyan oyuncu Stefano Napoleoni'ye ilk 11'de şans verdi.

Deneyimli teknik adam Kadıköy deplasmanında takımını sahaya, Mert Günok, Caiçara, Da Costa, Epureanu, Clichy, İrfan Can Kahveci, Mahmut Tekdemir, Visca, Mossoro, Napoleoni ve Adebayor ilk 11'iyle sahaya sürdü.

- Emre Belözoğlu yetişmedi

Medipol Başakşehir'de kaptan Emre Belözoğlu sakatlığı nedeniyle Fenerbahçe karşılaşmasının kadrosunda yer almadı.

İki maçlık cezası sona eren ve geçtiğimiz hafta Evkur Yeni Malatyaspor mücadelesinde sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Emre, bu hafta da takımını yalnız bıraktı.

Abdullah Avcı'nın ekibinde, cezası süren Arda Turan ile tedavisi devam eden Alparslan Erdem bu mücadelede yer alamadı.

- Elia 2 hafta sonra kadroya döndü

Turuncu-lacivertli ekipte, sakatlığı nedeniyle Bursaspor ve Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşmalarında kadroda bulunmayan Hollandalı futbolcu Eljero Elia, Fenerbahçe mücadelesinin kadrosuna alındı.

Elia, son olarak Medipol Başakşehir'in Antalyaspor'u 4-0 mağlup ettiği maçta ilk 11'de sahaya çıktı. Bu karşılaşmanın 61. dakikasında sakatlanan Elia yerini Soner Aydoğdu'ya bırakmıştı.

Medipol Başakşehir, Elia'nın kadroda olmadığı son iki maçtan da beraberlikle ayrıldı.

- Medipol Başakşehir taraftarı yalnız bırakmadı

Turuncu-lacivertli ekibi, Fenerbahçe deplasmanında taraftarları yalnız bırakmadı.

Yaklaşık 400'e yakın Medipol Başakşehir taraftarı, takımlarına destek vermek için Ülker Stadı'nda geldi.

 

Güncellenme Tarihi : 7.10.2018 21:42

İLGİLİ HABERLER