Spor
  • 26.6.2018 00:59

'VAR' olmasa Portekiz eleniyordu

2018 FIFA Dünya Kupası'nda İran ile Portekiz karşı karşıya geldi.

B Grubu'nda oynanan mücadele 1-1 eşitlikle sona erdi. Portekiz'in golü Ricardo Quaresma'dan gelirken, İran'ın golü ise 90. dakikada penaltıdan Ansarifard'ın ayağından geldi.

İspanya Fas maçı 2-2, Portekiz İran maçı 1-1 sona erince Portekiz'le İspanya üst tura yükseldi.

Quaresma'nın gol attığı Ronaldo'nun penaltı kaçırdığı maçta Portekiz üstünlüğünü koruyamadı ve 90. dakikada VAR yardımıyla verilen penaltı golünü kalesinde gördü. Karşılaşma 1-1 berabere sona erdi.

İSPANYA FAS'I 90+3'TE YIKTI! VAR OLMASA İRAN TUR ATLAYACAK PORTEKİZ ELENECEKTİ!
İspanya ise Fas karşısında öldü öldü dirildi. İspanya maçta 2 kez yenik duruma düştü. 90. dakikaya Fas 2-1 üstünlükle girdi. Maç bu sonuçla bitecek ve İran ve İspanya turlayacak derken sahneye Iago Aspas çıktı.

Aspas'ın 90+3'te ağları havalandırdığı gol önce ofsayt nedeniyle iptal edildi. Bu karara göre İran tur atlayacak Portekiz elenecekti. Ancak daha sonra devreye Video Yardımcı Hakem sistemi girdi. İspanya'nın ofsayt gerekçesiyle iptal edilen golü, video yardımcı hakem kararıyla gol olarak değiştirilince Fas 3 puanda Portekiz ve İspanya 5 puana yükseldi ve B Grubu'nu İspanya lider Portekiz ikinci sırada tamamladı.

QUARESMA'DAN TRİVELA

Portekiz'in maçtaki tek golünü Beşiktaşlı Ricardo Quaresma kaydetti. Yıldız futbolcu ilk yarının son anlarında kendine has bir trivela vuruşu yaparak takımının maçtaki tek golüne imzasını attı.

RONALDO PENALTI KAÇIRDI

Portekiz'in yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo, karşılaşmada bir penaltı vuruşundan yararlanamadı. Ronaldo'nun vuruşunda kaleci gole izin vermedi.

SON DAKİKADA VAR DEVREYE GİRDİ

Mücadelenin son anlarına Portekiz 1-0 önde girerken, Video Hakem Sistemi ile İran penaltı kazandı. İran'da topun başına geçen Ansarifard topu ağlara gönderdi ve takımına 1 puan kazandırdı.

İRAN'A YETMEDİ

İran son dakikada penaltıdan gol bulsa da bu gol gruptan çıkmak için yeterli olmadı. İran grubu üçüncü sırada tamamladı ve turnuvaya veda etti.

RAKİP URUGUAY

B Grubu'nu İspanya'nın ardından ikinci sırada tamamlayan Portekiz'in rakibi Uruguay oldu. A Grubu'nu ilk sırada tamamlayan Uruguay, bir sonraki turda Portekiz ile karşı karşıya gelecek.

Güncellenme Tarihi : 25.6.2018 23:18

İLGİLİ HABERLER