Ekonomi
  • 15.5.2013 20:11

"Varlık Barışı" TBMM Genel Kurulu'nda

TBMM Genel Kurulu'nda, "varlık barışı"nın da içinde yer aldığı ''Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı''nın tümü üzerindeki görüşmeler sürüyor.
     Tasarının tümü üzerinde MHP Grubu adına söz alan Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, emeklilik yaşı bekleyenlere önce umut verildiğini ancak sonra geri adım atıldığını savundu.
     Emeklilikle yaşa takılanların görmezden gelinmemesi gerektiğini belirten Kalaycı, "Kazanılmış hakların verilmemesinin hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Onların mağduriyetini giderecek bir düzenleme mutlaka yapılmalıdır" diye konuştu.
     "Meclis'teki tüm siyasi partiler olarak buna çözüm bulabiliriz" ifadesini kullanan Kalaycı, MHP'nin gerekli katkı ve desteği vermeye hazır olduğunu söyledi.
     "Staj mağdurları" için de gerekli düzenlemenin yapılması gerektiğini dile getiren Kalaycı, emeklilerin, aldıkları aylıkla geçinemediğini, borç batağına girdiklerini savunarak, emekli maaşlarının geçimi sağlayacak şekilde artırılmasını ve bazı katılım paylarının azaltılması gerektiğini ifade etti.
     Tasarıyla, özel hastanelerce alınacak katkı miktarının yüzde yüz artırıldığını vurgulayan Kalaycı, "AKP Hükümeti'ni insafa davet ediyorum" dedi.
     Kalaycı, tasarıyla, kara paraya özel ve örtülü af getirildiğini savundu.
    
     -"SGK ile bakanlık arasında ihtilaf var"-
    
     CHP Grubu adına söz alan Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, tasarının birçok ayrı düzenlemeyi içerdiğini, bir anlamda "mini torba" tasarısı olduğunu kaydetti.
     Yönetmeliklerle düzenlenecek konuların TBMM'ye getirildiğini savunan Kuşoğlu, sigortalıların sorunları yerine SGK'nın sorunlarının ele alındığını ifade etti.
     Tasarıyla, özel hastanelerde sigortalılardan alınacak katkı payının iki katına çıkarıldığına dikkati çeken Kuşoğlu, SGK ile Sağlık Bakanlığı arasında ihtilaf olduğunu, bu durumun sağlık harcamalarının artmasına yol açtığını öne sürdü.
     Tasarıyla, "bıçak parasının resmileştirildiğini" savunan Kuşoğlu, SGK ile Sağlık Bakanlığı'nın uyum içerisinde çalışmasını arzu ettiklerini söyledi.
     Kuşoğlu, Türkiye'nin "çok borçlu bir ekonomisinin olduğunu" savundu.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:18

İLGİLİ HABERLER