Gündem
  • 22.8.2016 03:10

Vatan haini Can Dündar Türkiye'yi Yunanlara şikayet etti

Devletin istihbarat kuruluşunun özel araçlarının içindekilerini dünyaya servis ederek casusluk ve vatana ihanet eden firari Can Dündar Yunan radyosuna Türkiye'yi şikayet etti

Gazeteci-yazar Can Dündar Yunan Ethnos gazetesine telefonla konuştu ve “Avrupa’da bir yerdeyim. Türkiye’ye dönüş planım yok. Bekliyorum. Dönmem için şart, gerçekten bağımsız bir adalet tarafından yargılanmamdır” dedi.

Dündar, 15 Temmuz darbe girişimi için de “Beklemiyordum, Şaşırdım. Gülencemaatinin Türk bürokrasisinde derin kökleri olduğunu biliyorduk, ama orduda da böylesi kökleştiğini bilmiyorduk. En muhtemeli Gülen cemaatinin darbeye karıştığıdır.Türkiye’de böyle bir şeyi örgütleyebilecek başka bir güç bulunduğunu zannetmiyorum” yorumunu yaptı.

“Başarısız darbeden sonra (Cumhurbaşkanı) Erdoğan’ın ülkeyi birleştirme ve daha demokratikleştirme fırsatı vardı. Siyasi güçlerin çoğunluğu kendisi ile aynı safta idi. Ancak Türkiye Cumhurbaşkanı sadece bu fırsatı değerledirmemekle kalmayıp, tamamen ters istikamette hareket etti ve kendisini eleştirenlere karşı yöneldi” diyen Dündar “Erdoğan, gazetecileri, akademisyenleri, yazarları hedef aldı. Milletvekillerinin de saati yaklaşıyor. Türkiye polis devletine dönüştü” diye ekledi.

Güncellenme Tarihi : 22.8.2016 03:14

İLGİLİ HABERLER