Asayiş
  • 11.6.2014 03:15

Vatan haini polisler ihraç edildi

Paralel yapı 2012'deki MİT krizi sonrası Başbakan Tayyip Erdoğan ve MİT Başkanı Hakan Fidan'ı takibe aldı. Kanunsuzca yapılan dinleme ve takip görüntüleri CD'lerle dış basına ve yabancı örgütlere servis edildi. Operasyonu yapan müdürler Mahir Çakallı ve Yakup Saygılı meslekten atıldı. İki paralel amire casusluk soruşturması açılması bekleniyor

Hükümeti düşürmek için 17 ve 25 Aralık sürecini yürüten paralel yapının, iki yıl önce yaşanan MİT krizinin ardından Başbakan Tayyip Erdoğan ile yakın çevresini takibe aldığı ortaya çıktı. İki darbe girişimi sonrası işleme sokmak üzere önceden hazırladıkları fezlekede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için 'dönemin Başbakanı' ve 'örgüt lideri' ifadelerini kullanan paralel yapının, Başbakan ve yüksek derece devlet görevlilerini takip ettiği, dinleme yaptığı ve elde ettikleri bilgileri de yurt dışına servis ettikleri de belirlendi.

GİZLİ ÖRGÜTE SERVİS
Darbe sürecinin ardından İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yer alan paralel yapıya bağlı bazı polislere soruşturma açılmıştı. Yaklaşık 5 ay süren soruşturmaların ardından, daha önce görev yerleri değiştirilen, silah ve rozetlerine el konan ve açığa alınan eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı ile eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı, geçen hafta meslekten ihraç edildi.

YASA DIŞI DİNLEME
Başını, Çakallı ile Saygılı'nın çektiği ilk kadronun, Başbakan Erdoğan'ın 10-17 Nisan 2012'de Haliç Kongre Merkezi'nde yaptığı bir görüşmeyi takip ettiği ve elde ettiği görüntü ve dinleme kayıtlarını servis ettiği ortaya çıktı. İddiaya göre; Çakallı, Organize ve Narkotik Suçlardan Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı görevindeyken kendi sorumluluk alanına girmemesine rağmen, resmi yazıyla Haliç Kongre Merkezi'ne başvuran Çakallı, kongre merkezinden temin ettiği güvenlik kamerası görüntülerini müfettiş raporlarına göre dönemin Mali Suçlarla Mücadele Müdürü Yakup Saygılı'ya verdi. Saygılı ve ekibi de bu görüntüleri, fotoğrafa ve CD'ye dökerek önce iç basına ardından da dış basın ve gizli örgütlere servis etti.

CASUSLUK DAVASI
Bu örgütlerin arasında Türkiye'ye düşman tutumları olan devletlerin gizli örgütleri de var. Yine Başbakan Erdoğan ve yakın çevresini kanunsuz dinleyip, dinleme kayıtlarını sosyal medyadan yayan paralel yapı, sözde suç kapsamına sokmaya çalıştığı bu görüntü ve dinleme kayıtlarını topladıktan 20 ay sonra ise sözde yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarına kalkıştı ve devletin parasıyla otomobil kiralayıp bakan takip etti. Müfettiş raporlarıyla belgelenen bu gerçekler ışığında ihraç edilen isimlerin casusluk suçlamasıyla yargılanmaları bekleniyor.

100'DEN FAZLA İHRAÇ VAR
İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu, önceki günlerde Yakup Saygılı'nın yardımcısı Kazım Aksoy ile emniyet amiri İbrahim Şener, başkomiser Arif İbiş, komiser Mustafa Demirhan ve polis memuru Ercan Taş'ı meslekten ihraç etti. Kurul, müfettiş raporları doğrultusunda İstanbul Emniyet Müdürlüğü'yle ilgili 30'un üzerinde raporu değerlendirmeye aldı. İçinde mükerrer ihraçların da bulunacağı 100'ün üzerinde ihraç kararının, önümüzdeki günlerde açıklanacağı belirtildi.

İŞTE O CASUSLAR



Yakup Saygılı Mahir Çakallı




Paralel müdürler 10-17 Nisan tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşen görüşmelerde MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı da izleyerek dinleme yaptılar.



Dönemin İstanbul Narkotik Şube Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı, Başbakan'la ilgili kayıtları yetkisini aşarak topladı ve paralel meslektaşı Yakup Saygılı'ya verdi.

FERİT ZENGİN
TAKVİM

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:17

İLGİLİ HABERLER