Gündem
  • 29.9.2011 13:08

"VATANA ŞEHİT DE LAZIM"

MUTLU HAZER
10 Haziran 2010 günü Tokat'ta sabah saatlerinde düşen Sikorsky helikopterde şehit olan Jandarma Pilot Yarbay Levent Tabak'ın babası Mustafa Tabak ve annesi Ayşe Tabak, evlatlarının şahadetinin ardından Muğla Valisi Fatih Şahin başta olmak üzere devletimizin tüm yetkililerinin kendilerini yalnız bırakmadıklarını ve her anlarında yanlarında olduklarını söylediler.
Milaslı şehit aileleri ile röportajlar yaparak, şehit ailelerinin sorunlarını, karşılaştıkları problemleri ve acı-tatlı anılarını Milas kamuoyu ile paylaşmasının ardından "Milas'ın Şehitleri: Mehmet'imi Ne Yaptınız" isimli kitabını yayınlayan Yakamoz Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Emrah Karakoç, geçtiğimiz hafta Şehit Jandarma Pilot Yarbay Levent Tabak'ın ailesini ziyaret etti.
Evlatlarının şehadetinin ardından Muğla Valisi Fatih Şahin başta olmak üzere, Milas Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat, Garnizon Komutanlığı, Milas İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Askerlik Şubesi'nin yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve Milas halkının hep yanlarında olduklarını dile getiren şehit ailesi, kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkürlerini dile getirdi.
Şehit annesi Ayşe Tabak, son zamanlarda ülkemizde artan terör olaylarından duymuş olduğu üzüntüyü dile getirerek, "Her anne evladını güzel yetiştirir. Güzel öğütler vererek büyütür. Hiçbir anne evladının terörist olması için çaba sarf etmez. Ülkemizin bir an önce bu terör belasından kurtulması için yetkililerin, bu odakların beslendikleri kaynakları kurutması lazım. Annelerin gözyaşları son bulsun artık" dedi.
Kendiside bir emekli asker olan şehit babası Mustafa Tabak, şehidimizin ömrünü vatanına ve milletine hizmete adadığını, vatan ve millet aşkıyla dolu bir yüreğe sahip olduğunu, dile getirdi.
Şehit ailesi olarak evlatlarıyla gurur duyduklarını dile getiren şehit babası Mustafa Tabak, evladıyla gurur duyduğunu, evlattan böylesi bir acı olayla ayrılmanın kendilerine verdiği acının tarifsiz olduğunu dile getirdi ve ekledi: "Ancak, vatanın bekası için vatana şehitte verilecektir. Vatana şehitte lazım" dedi.
Şehit Jandarma Pilot Yarbay Levent Tabak'ın babası Mustafa Tabak, 19 Eylül Gaziler Günü anma programı kapsamında, kendilerini unutmayarak törenlerine davet eden ve birer Madalya takdim eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi'ne de bu duyarlı davranışları dolayısı ile teşekkür etti.
Gazilerimizin kendileri için çok özel olan günlerinde, son bir yılda şehit verdiğimiz Jandarma Er Zeynel Kapucu ve Piyade Onbaşı Sebahattin Derin'in aileleriyle birlikte kendilerini de davet ederek birer plaket vermelerinden dolayı duymuş olduğu memnuniyeti dile getiren şehit babası Mustafa Tabak, "Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış asker"dir sözüne atıfta bulunarak, "Onurlularımızın özel günlerinde nurlularımızı unutmamaları, bizim millet olarak taşıdığımız hasletin büyüklüğünü gösterir. Bizi biz yapan işte
bu hasletlerdir" dedi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 13:38

İLGİLİ HABERLER