Gündem
  • 31.3.2006 20:04

VATANDAŞLAR, İSTANBUL'DAKİ BOMBALI SALDIRIYI İSTİKLAL MARŞI OKUYARAK KINADI

RECEP ŞEYHOĞLU - ADNAN SULAR
İSTANBUL (İHA) - İstanbul Valisi Muammer Güler, Kocamustafapaşa'da 1 kişinin ölümü, 11 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan patlamaya, çöp bidonuna yerleştirilen bombanın neden olduğunu açıkladı.


İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın ardından, Vali Güler de patlamanın meydana geldiği Kocamustafapaşa Meydanı otobüs son duraklarına gelerek incelemelerde bulundu. Bu sırada bir grup vatandaş, İstiklal Marşı okuyarak olaya tepki gösterdi. Vatandaşlar, İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra saldırıyı kınadı.


İncelemelerinin ardından açıklama yapan İstanbul Valisi Muammer Güler, patlamaya, çöp bidonuna yerleştirilen bir bombanın neden olduğunu açıkladı. Güler, "Patlamada, Salim Şahin isimli vatandaşımız hayatını kaybetti. Aralarında 1 çocuğun da bulunduğu toplam 11 kişi yaralandı. Patlamaya bomba neden oldu. Bombanın türünü belirlemek için çalışmalar sürüyor. Soruşturma kapsamında
çevredeki MOBESE kameraları inceleniyor. Hain pusuyu kuranları en kısa zamanda yakalayacağız" dedi.


Vatandaşların olaya İstiklal Marşı okuyarak tepki göstermesinin sorulması üzerine Güler, "Tabii ki olacak, vatandaşımız duyarlı" diye konuştu.
İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ise, "Maalesef 1 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaralı vatandaşlarımızın tedavisi sürüyor. Konuyla ilgili araştırmalarımız sürüyor" ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:38

İLGİLİ HABERLER