Dünya
  • 24.12.2006 09:56

VATİKAN'DAN İLGİNÇ TÜRKİYE AÇIKLAMASI!..

VATİKAN - Vatikan Sözcüsü Federico Lombardi, Papa 16. Benediktus'un geçen ay Türkiye'ye yaptığı ziyarette Türkiye'nin doğu ile batı arasında gerçek bir köprü olduğunu yakından gözlemlediklerini belirtti.
     Lombardi, Papa'nın Türkiye ziyaretinin dinler arası diyalog ve işbirliği alanındaki birçok girişimin yolunu açacağını ve bu girişimlere ilham vereceğini söyledi.
     Papa'nın Türkiye ziyareti sırasında gördükleri ilgiden çok memnun kaldıklarını kaydeden Lombardi, ziyaretin ortak anlayışın geliştirilmesi bakımından uygun bir zemin yarattığını söyledi.
     Lombardi, bir soruya verdiği yanıtta, Vatikan ile İslam dünyasının dini temsilcilerinin karşılıklı ziyaretler düzenleyip, birbirlerini daha iyi tanımalarının, saygı, sevgi ve anlayışın geliştirilmesi için çok gerekli olduğunu vurguladı.
     Sözcü Lombardi, Papa 16. Benediktus'un yeni yıl mesajında, "insanoğlunun barışın kalbi olduğu" temasını işleyeceğine işaret ederek, dinler arasında ortak değerlere bakılarak, karşılıklı saygı ve anlayışın yeşereceğine inandığını belirtti.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:22

İLGİLİ HABERLER