Dünya
  • 16.3.2019 12:41

Vatikan'ın alçak saldırıya Terör demeye dili varmadı

Yeni Zelanda'daki 49 kişinin camide katledildiği terör saldırısının ardından Vatikan da bir taziye mesajı yayınladı. Ancak Vatikan'ın taziye mesajında "terör" ifadesini kullanmadığı görüldü. Fener Rum Patrikhanesi ise saldırıyı terör olarak nitelendirdi.

İşte Vatikan'ın yayınladığı taziye mesajı:

Papa Francis Christchurch’deki iki camiye yönelik anlamsız şiddet içerikli davranışlar nedeniyle hayatını kaybedenlerin ve yaralananların olduğunu öğrenmekten derin bir üzüntü duyuyor ve bu saldırıların ardından bütün Yeni Zelandalılarla, özellikle de Müslüman topluluğuyla, gönülden dayanışma içerisinde oldığunun bilinmesini istiyor.

FENER RUM PATRİKHANESİ TERÖR SALDIRISINI KINADI
Fener Rum Patrikhanesi, Yeni Zelanda'daki iki camiye yapılan terör saldırısını kınadıklarını bildirdi.

Fener Rum Patrikhanesi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Ekümenik Patrik Bartholomeos Hazretleri ve mart ayı mutat toplantısını yapmakta olan Sen Sinod Meclisi üyeleri, Yeni Zelanda‘nın Christchurch şehrindeki iki camiye yapılan caniyane terör saldırılarını telin etmektedirler." ifadelerine yer verildi.

Patrik Bartholomeos'un saldırıyı kınadığı belirtilerek, şöyle denildi: "Patrik Hazretleri ve Metropolitler bu terör eylemini ve her türlü kindar, köktendinci girişimleri katiyetle kınamakta ve herkesi barış içinde bir arada var olmanın güzelliğini yaşamaya ve iş birliğine davet etmektedirler. Bu zalim terör eyleminde hayatını kaybedenlerin ailelerine derin üzüntü, taziye ve desteklerini ifade etmekte, yaralananlara ise acil şifalar dilemektedirler. Patrik Hazretleri, Yeni Zelanda Metropoliti Sayın Miron ile temasa geçerek Patrikhane‘nin yukarıdaki mesajını ülkenin yetkililerine, Müslüman cemaatine ve Yeni Zelanda halkına iletmesini istemişlerdir."

Güncellenme Tarihi : 16.3.2019 12:44

İLGİLİ HABERLER