Gündem
  • 9.7.2020 15:25

Vatiyye'de savunma sistemimizi vuran BAE çıktı!.. Çok sert karşılık verilecek

Türk yetkiliden olay sözler: Kim vurduysa büyük hata yaptı! Bunun karşılığını alacak

Libya'da Vattiye Hava Üssüne saldıran uçakların BAE'ye ait olduğu teyit edildi. Yabancı basına konuşan Türk yetkili, "Bu saldırıyı her kim yaptıysa büyük bir hata yaptı. Bunun bir karşılığı olacak" ifadesini kullandı.

Libya'daki Vatiyye Hava Üssüne yönelik yapılan hava saldırısıyla ilgili Middle East Eye'a (MEE) konuşan Türk yetkili, "Söyleyebileceğim tek şey şu, bu saldırıyı her kim yaptıysa büyük bir hata yaptı. Bunun bir karşılığı olacak" dedi.

İkinci bir yetkili, üssü hedefleyen uçağın, Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait Mısır ve Rusya ile birlikte askeri olarak Haftar'ı destekleyen Dassault Mirage savaşçıları olduğunu söyledi. "İnsan kaybı yok," diye ekledi yetkili.

Saldırı, tabandaki bazı Türk hava savunma sistemlerine zarar verdi. Açık kaynaklı intel raporları , Türkiye'nin geçtiğimiz hafta bölgede MIM-23 karadan havaya füzeler kullandığını gösteriyor.

İkinci bir yetkili ise üsse saldıran savaş uçağın, darbeci Hafter'e destek veren Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ait olduğunu teyit etti.

Türkiye'nin Haftar'a karşı desteklediği BM tarafından tanınan Ulusal Anlaşma Hükümeti'ne (GNA) yakın birkaç Libya kaynağı da olası failin BAE olduğunu bildirdi. Bu uçakların Libya sınırındaki Mısır üssünden havalandığı idida edildi..

BAE Haftar'ın baş destekçilerinden biri ve Libya Ulusal Ordusu'na (LNA) en büyük maddi ve askeri destek sağlayan ülke..

Ankara'daki pek çok gözlemci Haftar ve destekçilerinin çatışmayı geçici olarak dondurmak çatışmamazlık süresince de Haftar'ı yeniden silahlandırmak ve daha sonra batıdaki GNA bölgesine geri itmek için ikinci bir savaş dalgasını getireceklerine istediğine inanıyor.

Güncellenme Tarihi : 9.7.2020 15:37

İLGİLİ HABERLER