Gündem
  • 4.7.2020 13:24

Vay be!.. Dine, imana ve devlete söven TELE1 ve HALK TV'ye Babacan arka çıktı

Kendisini dindar ve muhafazakar olarak tanımlayan Ali Babacan; yıllarca Müslümanlara etmedik hakaret dine atmadık iftira barakmayan sol kanallara sahip çıktı.

Babacan’dan Halk TV ve TELE 1’e verilen cezaya tepki!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) TELE 1 ve Halk TV'ye beşer gün yayın durdurma cezası vermesine tepki gösterdi. Bu karara karşı basın çalışanlarının yanında olduklarını belirten Babacan, “Halk TV ve TELE1 ile ilgili alınan ekran karartma kararı keyfidir. İktidarın hoşuna gitmeyen ne varsa yasaklaması Türkiye'ye ve demokrasimize zarar veriyor” dedi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşcı, TELE 1 ve Halk TV'ye verilen cezaları sosyal medya hesabından duyurmuştu. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, iktidarın hoşuna gitmeyen ne varsa yasaklamasının Türkiye'ye ve demokrasimize zarar verdiğini dile getirdi.

“BU KARARA KARŞI BASIN ÇALIŞANLARININ YANINDAYIZ”

Babacan sosyal medya hesabından kararı eleştirerek, “Halk TV ve TELE1 ile ilgili alınan ekran karartma kararı keyfidir. Basın ve ifade özgürlüğüne karşı alınmış olan bu karara karşı basın çalışanlarının yanındayız. İktidarın hoşuna gitmeyen ne varsa yasaklaması Türkiye’ye ve demokrasimize zarar veriyor” ifadelerine yer verdi.

TAŞÇI, “İZLEYİCİLER 5 GÜN BOYUNCA SİYAH EKREN GÖRECEK” DİYEREK DUYURMUŞTU

RTÜK üyesi İlhan Taşcı, kararı şu şekilde duyurmuştu:

* RTÜK kararı uyarınca TELE 1 ve Halk TV'nin ekranı 5 gün boyunca tamamen karartılacak! Belgesel, müzik dahi yayınlanamayacak İzleyiciler 5 gün boyunca yalnızca siyah ekran görecek.

Güncellenme Tarihi : 4.7.2020 13:40

İLGİLİ HABERLER