Gündem
  • 21.11.2007 06:16

"VAZİFEMİZ SORUNLARIN ÜSTÜNÜ ÖRTMEK DEĞİL"!..

Türkiye'nin birçok yöresinde sorunlar olduğunu belirterek "Sorunların üstünü kapatmak söz konusu olamaz" diyen Gül, demokrasinin terörü izole edeceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara Ticaret Odası'nın 2005-2006 yılları vergi rekortmenleri plaket töreninde yaptığı konuşmada, üstü kapalı mesajlar verdi. "Devletin görevi sizin en iyi çalışacağınız iklimi oluşturmaktır" diyen Gül, Türkiye'nin uğraştığı pek çok sorunun başında terör meselesinin geldiğine işaret ederek, "Terörün üstesinden kesinlikle geleceğiz" diyerek şunları söyledi:

ETNİK AYRIMCILIK YOK

"Türkiye'nin tarihinde etnik ayrımcılığa kesinlikle yer yoktur. Ne yazık ki son yıllarda aramıza giren hastalık, toplumu ve ülkenin bir kısmını zehirlemeye başladı. Bu ülkede yaşayan tüm vatandaşlar birbirine eşittir. Seçer, seçilir. Her makama gelme hakkı vardır. Türkiye'nin bir yöresinde değil, bir çok yöresinde sorunları var. Bunları görmek bizim vazifemiz. Sorunların üstünü kapatmak gibi bir durum söz konusu olamaz. Bunlar, el birliği içerisinde halledilecek meselelerdir. Reform sürecine giren Türkiye, pek çok sorununu halletti. Bütün vatandaşların ülkeye aidiyetini pekiştirmek, kardeşlik duygularını geliştirmek görevimiz."

TERÖRİSTLER ORTADA KALIR

"Ne yazık ki hastalıklı insanlar dünyanın her yerinde olduğu gibi burada da ortaya çıkıyor” diyen Gül, “Burada bize düşen topyekun mücadele etmek. Demokrasi terörü ve teröristi izole eder. Teröristlerin sempatizan kazanmak istediği tabanı izole eder. Onlar devletin yanında olur, teröristler de ortada kalır" diye konuştu. Bu arada ATO'nun bitişindeki Cebesoy İlköğretim Okulu öğrenci ve velileri törenden önce ''yeni okul binası'' talebiyle Gül'ün gelişi sırasında eylem yaptı. Gül, makam aracından inerek öğrencilerin taleplerini dinledi.

Öğrenciler, ''Okul isteriz'' diye slogan attı. Öte yandan Gül, 81 ilden temsilci çocukların katılımıyla gerçekleştirilen ''8. Çocuk Forumu Heyeti''ni Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Kabulde, SHÇEK Genel Müdürlüğü ve UNICEF tarafından hazırlanan bir plaket Cumhurbaşkanı Gül'e sunuldu. Gül, daha sonra Çocuk Forumu'na katılan çocuklarla tek tek tokalaşarak, tebrik etti. Kabulde çocuklara çikolata paketi hediye edildi.
BUGÜN

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:35

İLGİLİ HABERLER